Barn Appar – tips för underhållning på resan

Här kommer tipsen som får resan med barn att gå smidigare. Vi tittar på hur du kan använda din iPhone och iPad för att underhålla barnen under resan. Apparna som är kul och stimulerande för barnen samt apparna som underlättar för dig som förälder på semestern. 

Ett extra tack till PappasAppar.se för tipsen till detta inlägg.

Använda iPhone och iPad till mer än bara appar

Eftersom det finns så många bra och roliga appar till mobilerna är det lätt att bara tänka appar men du kan förstås även använda din iPhone och iPad till barnfilmer och e-böcker. På pappasappar.se tipsar man om hur enkelt det är att själv lägga över ditt barns favorit DVD:er till iPhone/iPAD i en guide med 12 enkla steg där man använder sig av programmet VLC och Handbrake. Allt du behöver finns gratis på Internet. Rolig underhållning för bilresan eller under flygningen (när du ställt in flight mode).

Reseapparna för föräldrar

För vuxna som reser med barn kan det vara bra att ha med en första hjälpen-app. Andra appar som kan vara praktiska på resan är valutaomvandlings-app, väder-app eller varför inte en e-bok.

app föräldrar Camera+ - iPhone appar för resanNamn: Camera+
Pris: 7 kr
Plattform: iPhone & iPad

Den inbyggda kamerafunktionen som kommer med iPhone är ganska begränsad.
Med appen Camera+ tar du bättre semesterbilder med funktioner som: ta flera bilder i sekvens (utan fördröjning), bildbehandling (fixa till en dålig bild) och bättre raderafunktion.

Första hjälpen app - för iPhone

Namn: Röda Korset Första Hjälpen
Pris: Gratis
Plattform: iPhone & iPad

Den andra uppdateringen av Röda Korsets Första hjälpen app. Bildspel som med enkla illustrationer och en tydlig röst på svenska i realtid guidar dig genom de viktigaste momenten i hjärt-lungräddning på vuxna samt luftvägsstopp för barn inklusive en första hjälpen guide A-Ö.

app valutaomvandlare - semester apparNamn: Valuta (Sverige)
Pris: 7 kr
Plattform: iPhone & iPad

Svensk valutaomräknare och valutaöversikt. Ett användbart verktyg för alla som köper eller säljer varor i andra valutor. Användbar för din semesterresa.

Tips för säker iPhone användning utomlands

De flesta barn-apparna fungerar utan Internet-koppling. För att förhindra att ditt barn exempelvis
råkar slå på roaming (vilket kan bli mycket dyrt om man är utomlands) kan det vara en god idé att ställa in flight-mode när du låter ditt barn använda din iPhone på resmålet.

Många föräldrar är tveksamma till att låta barnen använda sin iPhone eller iPad. Utöver risken för mekanisk skada finns ju risken att ditt barn råkar radera innehåll eller köpa dyra tjänster. Det finns inget optimalt sätt att förhindra detta, men det finns begränsningar som kan ställas in, även om det är lite krångligt. Vill du veta mer kan du läsa om hur man gör dessa inställningar här.

Tips på bra barnappar

Här några tips på bra barnappar på resan för barn i olika åldrar. Alla apparna här har fått högsta betyg på PappasAppar.se. Det finns massor med appar som inte kostar många kronor och som är ett bra tidsfördriv på flygresan och bilresan (för de barn som inte lätt blir åksjuka).

app bebis minitv - barnapparNamn: Miniteve
Pris: 22 kr
Plattform: iPhone & iPad
Rek. ålder: Från 1 år

Små korta filmer för barn upp till ca 3 år.
Miniteve är mellan 30 sekunder och 3 minuter långa. Det är totalt 165 filmer som är uppdelade i kategorierna Djur, Fordon, Hemma, Lek och Musik.
OBS Inget offline-stöd!

App barn Bug builder - Barnappar
Namn: Bug Builder
Pris: 15 kr
Plattform: iPhone & iPad
Rek. ålder: Från 2 år

I Bug Builder bygger ditt barn ett eget kryp. Välja form och måla sedan förpuppas krypet. För att kläcka det nya krypet så pickar man med fingret på puppan och fram kommer ett litet tokigt kryp.

app barn Grow your Garden - Barnappar
Namn: Grow your Garden
Pris: 7 kr (barn appen finns även i en HD version som kostar 15 kr)
Plattform: iPhone & iPad
Rek. ålder: Från 4 år

Appen handlar om att odla blommor. Genom att så ett frö och ge det exakt så mycket vatten som det behöver, kan du få fröet att bli en vacker blomma. Spelet börjar enkelt med ökande komplexitet.

app barn wollcraft - Barnappar
Namn: Wollcraft
Pris: 15 kr
Plattform: iPhone & iPad
Rek. ålder: Från 7 år

Hjälp fåren tillbaka till sin fårahede. Ett knepigt spel som passar för de lite äldre barnen. Det finns 60 olika banor i spelet och det gäller att tänka logiskt inför varje bana.

Har du en bra barnapp inför resan att rekommendera? Lämna gärna en kommentar nedanför och tipsa oss om dina bästa barnappar, eller dela detta inlägg med dina vänner!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *