Ny sida med bra Reseböcker för Föräldrar

Barnböcker för Resa med barn - RESA MED BARN

När vi ska ut och resa brukar jag tycka att planering är halva nöjet. Hela familjen sitter tillsammans framför datorn och tittar på filmer om resmålet.
Nu för tiden finns det ofta utlagt jättefina filmer på både hotell och semesterort på resebolagens sajter och en annan bra källa är så klart YouTube, men en informationskälla som jag tycker kommer mer och mer i skymundan är reseböckerna.

Visserligen är det så att allt går att hitta på nätet – liksom denna sajt, men under själva semestern är det kanske inte så praktiskt att langa fram datorn på sandstranden, eller utskrivna A4-papper som är hopplösa att förvara.
Perfekt att ha med på resan är då istället en liten reseguide eller annan litteratur och därför har jag sammanställt en lista med Reseböcker för Föräldrar och andra Vuxna. Den består av både generella reseböcker på temat att resa med barn och resmålsspecifik litteratur. Listan är på inget sätt komplett och det lär den väl heller aldrig bli, men jag kommer att fortsätta att bygga vidare på den, så lämna gärna en kommentar här, eller på Resebokssidan om du har något riktigt läsvärt att rekommendera.

När jag reste på mamma-dotter semester till Rhodos i höstas, satt jag och min dotter ofta och myste på hotellrummet på kvällen och läste riktigt långa godnattsagor från boken Ville Vimse (som för övrigt är en underbar barnbok med mycket humor och värme), men det hade ju förstås varit ännu roligare att läsa en barnbok som utspelar sig på själva resmålet.
När jag sammanställde listan med Resa med Barn böcker, hittade jag också en massa spännande barnböcker för barn i alla åldrar som utspelade sig på olika platser runt om i världen. Ett framtida projekt kommer därför bli att sammanställa en lista med bra reseböcker för barn.

I väntan på den sammanställningen kommer här 3 boktips på barnböcker som utspelar sig på några mycket populära resmål Grekland, Thailand och Egypten:

Trevlig läsning före och under semestern!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *