Furuviksparken – Kom lite närmare

Gemytlighet, upplevelser och glada skratt. Djur- och nöjesparken Furuviksparken erbjuder en charmerande småskalighet med varierande aktiviteter i naturskönt läge vid havet.  Addera en världsunik person som gör något ingen annan kan göra och du är lite närmare Furuviksparken.

Furuviksparken zooFuruviksparken ligger i tätorten Furuvik ca 15 km söder om Gävle.
Tillsammans med familjen uppskattar jag småskaligheten som är trots den stora yta parken breder ut sig på.

Här är chans till både lustfyllt nöje och rofylld avkoppling. Jag vill beskriva Furuviksparken som en mix i mindre skala av Stockholms nöjespark Gröna Lund och djurpark/museum Skansen.

Rimligt fartfyllda karuseller och variation av djur samt vacker, vidsträckt natur med havet som granne.

Kom lite närmare

Furuviksparkens slogan är Kom lite närmare” och det gör vi i mötet med Ing-Marie Perssons håriga familj.
Ing-Marie Persson är unik. Hon är den enda människan i världen som kan gå in i en shimpansflock. Kunnigt, personligt och med härlig humor berättar hon om dem hon betraktar som sin familj.

Furuviks djurpark - Schimanser - Ing-Marie Persson
Visste du att schimpansen är det enda djur som vi människor kan få donerat blod ifrån (om samma blodtyp) och att schimpansen är mer lik människan än gorillan? Ing-Marie Persson filosoferar kring ”varför människan tycks må sämre trots att vi har mer” och att vi antagligen skulle må bättre av att leva mer som schimpanser. Hennes betraktelser är tankeväckande och stannar i minnet.

Furuviksparken med familjen - Djurpark & Nöjespark i ettTivoli och djurpark

Barnen roar sig av hjärtans lust i berg och dalbana, ”Skeppet” och några snurriga historier. Det finns totalt 14 karuseller för större och mindre barn, inte alls lika många som på Gröna Lund men i gengäld kan de lite äldre barnen springa relativt fritt, utan vuxen helt nära, mellan karusellerna.

Av zoologi erbjuds framförallt apor men också kräldjur som beskådas i ”Regnskogen”, stallet med hästar och långväga Australienbesökare – kängurur.

Wild Kids och äventyrsbad

Furuviksparken bjuder på mer. SVT´s barnprogram Wild Kids spelades in här och det finns möjlighet att prova på några av aktiviteterna som lagen Lejonen och Björnarna kämpade i. För varma dagar finns ett äventyrsbad med stora grönområden för picknick.

Furuviksparken för hela familjenFuruviksparken erbjuder alltså både tivoli, djurpark, äventyrsbad, Wild Kids-aktiviteter och inte minst vacker miljö för picknick i gröngräset eller på restaurang. Tack Furuviksparken, vi hade en fantastisk dag!

Djurpark nära Gävle - FuruviksparkenFAKTA (april 2012)
Entrébiljett resp. säsongsbiljett
Barn 3-12 år 165 kr resp. 495 kr
Vuxen 195 kr resp. 695 kr
Säsongsbiljett ger också fri entré till Gröna Lund med över 50 konserter, fri entré till Aquaria samt 30 % entrérabatt på Kolmården och Skara Sommarland.

Resenär och skribent:
Rosita Lincoln
Rosita – Globetrotter Mama


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *