Kolmårdens djurpark & Vildmarkshotellet

Kolmården zoo - RESA MED BARN

Jag tappar andan en sekund och gör detsamma med kameran. Ett tiotal vilda lejon galopperar genom ojämn skogsterräng med svansen i vädret. Rakt emot mig och mina två barn! Vildmarkssafari i Kenya? Nä, vilda möten är möjliga strax utanför Norrköping.

Reseberättelse från Kolmården - RESA MED BARNVi befinner oss i det som kallas Lejonkulan, det innersta gömslet i lejonens hägn på Kolmårdens djurpark.
Ett järngaller är det enda som skiljer oss från lejonens tunga käftar som smäller ihop kring köttbitarna som vår guide matar dem med. Döttrarnas ögon är stora som tefat, munnarna gapar stumma och de pekar fascinerat mot djurens konung som uppenbarar sig helt nära oss i sin fulla prakt.

Jag börjar fungera normalt igen efter den plötsliga – och mäktiga – närkontakten och halar upp kameran som lyckligtvis har klarat fallet mot marken.

Vi fortsätter uppleva parken som har perfekta ytor och miljöer för rastlösa små ben. Döttrarna roar sig av hjärtans lust i Kulmården – en jättestor lekpark – och i Bamses lekfulla värld.

Nära djurenLängs vår promenad passerar vi öppna vidder där antiloper, zebror, gnuer, noshörningar ser ut att strosa nästan helt i det fria. På bilsafarin knackar en nyfiket närgången struts på bilrutan.*

Besök Vildmarkshotellet och Delfinariet på Kolmårdens djurparkNärkontakt med det vilda

En annan höjdpunkt under dagen är delfinshowen.

Glädjen hos döttrarna vet inga gränser när de överraskas efter showen med ett personligt delfinmöte!
Jag erkänner, mamman var lika pirrigt förtjust att för första gången i livet få klappa en delfin.
Det var ett magiskt ögonblick.

Två gånger har vi besökt Kolmården. Vid vårt andra besök, med sju månader gammal lillebror, bestämmer vi att övernatta för att undvika transportsträckan Stockholm två gånger samma dag. Vi har stor erfarenhet att semestra på familjeanpassade hotell utomlands och är nyfikna på om Kolmårdens Vildmarkshotell kan leva upp till våra förhoppningar.

utsikt över sjön Bråviken - Med familjen på KolmårdenRummet är fräscht och funktionsenligt med två enkelsängar, en våningssäng som är fäst i väggen och med lite plats över till lillebrors spjälsäng. Från balkongen har vi vacker utsikt över sjön Bråviken, det är ro för kropp och själ efter en händelserik dag. Men det är inte slut på upplevelser!

Hela familjen beger sig till badavdelningen som är fördelat på två våningsplan så att besökarna lämpligt nog sprids. Döttrarnas favorit är strömpoolen som driver dem flytande runt, runt.

Lekrum på Vildmarkshotellet - KolmårdenTill slut lyckas vi locka dem därifrån för att uppleva lekrummet.
Här ryms roliga aktiviteter för både små och större barn.

Döttrarna spelar PlayStation och lillebror leker sittande på golvet och minsann, han kommer upp i balans och ”står på alla fyra” för första gången!

Upplevelser och möten som känns i hela kroppen

Vildmarkshotellet påminner om det barnvänliga familjekoncept som vi har provat utomlands. Tv-rum i anslutning till restaurangen, ansiktsmålning, lekrum och barnvänlig meny till måltiderna. Barnens bästa är helt enkelt i fokus. Det är smart, trivs barnen trivs föräldrarna.

En spännande resa  - Kolmården ett familjeäventyrVi somnar ovaggade alla fem. Morgondagen erbjuder karuseller att åka, kameler att rida, glass att äta, lek i Kulmården och mycket mer.
I Kolmården finns ”upplevelser och möten som känns i hela kroppen”.

Nästa Kolmården-besök vill vi prova Safari Camp. Det måste vara den mest ultimata vilda djur- och naturupplevelse som går att uppnå i Sverige.

 

*Safarin upplevs numera i glasade vagnar som transporterar dig 2,6 km genom de vilda djurens land på höjdnivå 2,5 till 20 meter ovan mark.

Resenär och skribent: Rosita Lincoln
Rosita – Globetrotter Mama


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *