Warnemünde – Hohe Düne med barn

När vi går in i hamnen funderar vi på om vi kanske inte har råkat segla in i ett maskhål och hamnat i Monaco. En enorm hamn med lyxbåtar, byggnader som liknar mindre palats och så solen och värmen som slår emot oss när havsbrisen lagt sig. Vi känner oss lite mal Place…

Vi lägger till vid bryggan där ”småbåtarna” verkar ligga (det vill säga båtar som vår, ca 12 meter). Hamnen är enorm men vi får en bra plats nära början på bryggan och dikt an mot den långa sandstranden.

Lunch på Hohe Dünes restauranger

Vi har seglat i många timmar, så prio ett är att hitta ett bra ställe för lunch. Hmmm tänker vi när vi lite seglingströtta och rufsiga spanar in de olika restaurangerna. Vi fasar för vad dessa luncher kan tänkas kosta, men blir glatt överraskade när priserna ser, helt rimliga ut. Annars ser restaurangerna ut att lätt kunna ta 60 kr för ett glas juice.

Restauranger i Wardemünde, Hohe DüneVi beställde Warnemünde burgare som dock bara får knappt godkänt eftersom burgarna uppenbart var av halvfabrikat. Barnen gillade sin köttfärssås och pasta. Det är annars vanligt att det bara finns pasta med tomatsås på barnmenyerna i Tyskland.

En annan överraskande bonus är att personalen i alla fall delvis talar engelska och att restaurangerna tar VISA-kort. Min skoltyska har tagit oss ganska långt, men det är ju alltid trevligt att kunna förstå hela menyn.

Att göra i Warnemünde

Anläggningen i Hohe Düne, Warnemünde är uppbyggd som en resort, ett hotellkomplex med gästhamn där ingenting saknas.
En lång sandstrand, SPA, gym, butiker, restauranger, en stor lekplats inklusive barnpassning om man så önskar. Vattensporter och faktiskt lite otippat en säldamm.

Sjörövarskeppet

Att göra med barn i Warnemünde - Hohe DüneEn bit in på området finns ett enormt sjörövarskepp på en lekplats med gungor, klätternät och rutschkanor. Inne i sjörövarskeppet finns aktiviteter och ett lek & bus-land.

Barnen tycker det är roligt att klättra upp i nätet och gå runt på sjörövarskeppet, men vi går aldrig in på lek & buslandet utan leker en stund på lekplatsen innan vi ska proviantera.

Ta färjan för att handla?

Man kan ju förstå att mataffärer är ganska onödigt när man lever jet-set liv. Det finns ju restauranger och service överallt, men för oss som tänkt segla vidare är det helt nödvändigt att fylla på skafferi och kylskåp. Lite förvånade blir vi när vi konstaterar att vi måste ta färjan över till Warnemünde centrum för att ens kunna köpa en liter mjölk. Dessutom öppnar inte affären fören kl. 13 på dagen…

På färjan mellan Hohe Düne och Warnemünde CityAtt handla blir en liten utflykt, om en än ganska omständlig sådan. Det är riktigt hett när vi kliver på färjan (överfärden tar dock bara 3 minuter).

Mannen i biljettluckan frågar oss om vi är svenskar och berättar stolt att hans släkt minsann är från Sverige. Han hävdar att han kan se på våra ögon att vi är svenskar…

Barnen slipper betala färjebiljetter och när jag tackar med ett Danke Schön, kontrar han med ett klingande ”tack så mycket”.

Vi är lite för tidiga, mataffären har inte riktigt öppnat än. Så här glada är vi, när vi tar en paus med milkshakes på ett café, innan vi besöker affären. Riktigt så pigga och glada var vi inte efter handlingen…

Warnemünde stad

Affären som gud glömde

Att handla blev verkligen ett stort projekt, när mataffären väl öppnade var det som om alla i Warnemünde befann sig inne i affären samtidigt. Köerna till kassorna ringlade sig genom gångarna i hela affären, jag börjar undra om den inte till och med ringlade sig två varv runt affären! Vi spenderade minst en och en halv timme inne i affären varav halva tiden i kö.

Ska ni handla i Warnemünde är öppningstiden helt klart inte en bra tid att handla på. I kön hade vi dessutom lyckan att hamna bakom några inte helt nyktra tyskar som trots våra bedyranden att vi faktiskt inte talade vidare bra tyska envisades med långa utläggningar, om vad vet vi inte riktigt…

Riktigt fint kött hade de dock i charkdisken och en hjälpsam personal. När vi senare på kvällen njöt av en härlig grillafton i solnedgången hade vi redan glömt våra vedermödor.

Sandstranden i Hohe Düne

Precis vid gästhamnen ligger den härliga och långa sandstranden. Liksom vid de flesta stränderna i Tyskland finns små solskyddsbås som man kan hyra, men eftersom det redan är sen eftermiddag är solen trots hettan inte längre så stark så vi klarar oss utan dessa. Det finns annars inte så goda möjligheter till skugga längs den tyska kusten, inga träd eller parasoller, så befinner man sig på stränderna mitt på dagen med barn, behöver man ha med sig någon form av strandtält som ger skugga, eller hyra ett av solskyddsbåsen.

Resorten Hohe Düne i Warnemünde erbjuder allt man kan önska sig oavsett om man besöker det med barn, eller på en lyxig vuxensemester. Men är inte direkt den billigare typen av semester. På kvällen lägger vi ut från hamnen och njuter av solnedgången på svaj.

Solnedgång Vid Warnemünde Tyskland


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *