Badblöja eller badbyxa till baby? Köpguide

Badbyxor Baby - Badblöjor och Badbyxa för barn

Det är underbart för små bebisar att plaska i poolen och det bygger upp ditt barns självförtroende i vattnet. Men det är inte fullt lika underbart när din baby’s badbyxa eller badblöja läcker…

Här en liten guide som kan underlättar valet av babybadbyxor eller badblöjor inför ert nästa simbads- eller poolbesök.

Hitta badkläder till barn & baby av kända märken och leverantörer.

Det finns flera olika modeller och typer av babybadbyxor. Badblöjor för baby i ”engångsutförande” eller tyg-badbyxor i olika mönster med resår eller knäppning i midjan. Men, vilken babybadbyxa är bäst? Här beskriver vi de olika varianterna av badbyxa för barn & baby, funktion och annat som kan vara bra att tänka på för att välja rätt badbyxor till din baby.

Hitta snabbt inom sidan:

Babybadbyxor för engångsbruk

En så kallad engångs-badbyxa för din baby som även kallas badblöja, finns i de flesta välsorterade mataffärer där du köper vanliga blöjor. Företag som säljer dessa är normalt samma som marknadsför blöjor t.ex. Libero, Pampers och Huggies.

Badblöjorna fungerar ungefär som en vanlig blöja, men materialet suger av naturliga skäl inte åt sig vätska så som en vanlig blöja gör. Engångsbadbyxan/blöjan håller därför inte tätt mot kiss (de fungerar alltså inte att använda badblöjor som vanliga blöjor), men bajs stannar på plats förutsatt att badblöjan har en bra passform och storlek.

Badbyxa Blöja Libero - RESA MED BARN

Babybadbyxa från Libero

Libero säljer 2 storlekar på baby badbyxor, storlek Small (7-12 kg) och Medium (10-16 kg).
Engångsbadblöjorna är förpackade som singelpaket med en återförslutningsbar påse och liknar ganska mycket en vanlig badbyxa.

Huggies Badbyxa Blöjor - RESA MED BARN

Babybadbyxa från Huggies

Huggies säljer 3 storlekar på badbyxblöjor, S (7-12 kg), M (11-15 kg) och L (14+ kg)
Badbyxblöjorna liknar riktiga badkläder och har Disneys Nalle Puh och Tiger och Hitta Nemo som motiv.
Sidorna på badblöjan är i stretchmaterial och lätt att riva av om man snabbt vill byta blöja.

Babybadbyxa från Pampers

Sväller inte upp i vatten. Har tänjbara sidoband för högsta möjliga rörlighet. Sidorna kan enkelt öppnas upp och de har dubbla band rund benen. Finns i storlekarna: 3 – 4, 5 och 6.

Badbyxor Baby: Tygmaterial

En baby-badbyxa i tyg består antingen av ett tunt material som släpper igenom vätska, men inte bajs eller så har den ett vattentätt ytskikt insytt i tyget.

Badbyxa för baby och barnDet är ingen tvekan om att det är mer ekonomiskt att använda en tygbadbyxa om du badar ofta med din bebis, men eventuellt mer svårhanterligt om du behöver göra rent badbyxorna på plats och vill använda dem igen.

Om du väljer att köpa badbyxor i tyg kan det därför vara bra att köpa fler än ett par badbyxor, så att du enkelt kan skifta till ett par rena på din bebis vid behov, utan att behöva tvätta upp på badbyxorna på plats.

Om ni tillbringar lång tid på stranden eller vid poolen bör du skölja ur baby badbyxan regelbundet för att minimera risken för att ditt barn får blöjeksem.

På sidan Solskyddskläder barn,hittar du flera olika leverantörer av badbyxor, badkläder och solskyddskläder.

Hitta rätt passform

Utöver att hitta rätt storlek på badbyxan är det också bra att tänka på hur lätt det är att ta av och sätta på badbyxan på din baby, särskilt när byxorna är våta.
Det kan vara lättare att rengöra en modell som går att öppna upp helt (har knappar i sidan), jämfört med en badbyxa som du drar på och av din baby.

Badbyxor för babysim

För babysim är det viktigt att en badbyxa inte bidrar med flythjälp, då kan badblöjor eller en tygbadbyxa med plastinlägg vara direkt olämplig.

Man har lite olika regler på simbaden, därför kan det vara bra att kontrollera med siminstruktören innan du köper badbyxan om du tänkt gå på babysim med din bebis.

Oftast är det inte tillåtet med badblöjor. Det brukar vara enklast att få modeller med stroppar som kan dras åt runt benen på ditt barn att bli läckagefria.

Passformen varierar mellan olika modeller av tygbadbyxor. Om det är möjligt är det därför bra om du kan prova badbyxan på ditt barn innan du köper.

Tester av babybadbyxor

Här samlar vi oberoende tester som görs på olika babybadbyxor. Känner du till ett test som du vill tipsa oss om, eller vill lämna en egen recension av en badbyxa, så maila oss gärna.

Test på Swimpy’s Badbyxa – http://www.smartson.se/test/barn/4-ggr-swimpy.htm

Hade du nytta av vår guide? Dela den gärna med dina vänner!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *