Säkrare bilresa på semestern – SitSac produktutvärdering

Bilkudde SitSac

Ett stort problem på resan med barn som vi föräldrar ställs inför är att hitta ett säkert sätt att åka bil med barn. På semestern behöver vi ofta förflytta oss med t.ex. taxi eller hyrbil. Frågan är hur man gör med barnen på ett semesterresmål där bilbälte i baksätet nästan är överkurs?

Detta problem är något som produkten SitSac försöker sig på att lösa…

Minno AB utvecklar och säljer sittväskan SitSac, en ny trafiksäkerhetsprodukt för barn. Ryggsäcken blir enkelt en bilkudde med smart förvaring. Måtten gör den även godkänd för att ta med som handbagage på flyget, där man kan packa med barnens leksaker och annat som behövs under själva flygresan. Sitsac är testad och godkänd enligt ECE R 44-04, krockgodkänd för barn från 15-36 kg och rekommenderas från 4 – 12 år.

SitSac kostar 699 SEK i Minnos webshop.

Det verkar ju jättebra, men hur fungerar det i praktiken? Vi har låtit Wilma 7 år testa ryggsäcken.

Bilkudde och ryggsäck i ett - RESA MED BARNWilma om SitSac när bilkudde & ryggsäck sitter ihop:
”Ryggsäcken sitter ordentligt på ryggen, men den är lite tung.
Häftigt att det är både en bilkudde och en väska.”

”Bilkudden känns som en vanlig bilkudde och är skön att sitta på, men jag skulle inte vilja bära väskan länge, det blir för tungt

Sitsac är en innovativ produkt som löser ett svårlösligt problem. Den har flera finesser och man kan även använda den som en vanlig ryggsäck utan bilkudden. När man är framme på resmålet tar man loss bilkudden som bara behöver vara med vid behov och har då med sig en praktisk ryggsäck på resan.

Säkrare bilresor på semesternWilma om SitSac när hon bara använder ryggsäcken:
”Den är fin som en vanlig ryggsäck.”

”Den sitter skönt och är till och med lättare än min vanliga ryggsäck. Jag gillar den

Vi tycker att SitSac i sin helhet blir en bättre lösning för de lite äldre barnen eftersom de bättre orkar bära sin SitSac.
Vi tror inte att de mindre barnen kommer att vara så behjälpliga med att bära sin SitSac själva, därför är det bra att axelremmarna även passar för en vuxen och att den har ett handtag överst så att det blir lättare att bära väskan.

Efter att ha provat SitSac en kort tid tycker vi att produkten är intressant och lovande. Sitsac löser ett problem för resande föräldrar som vill att barnen ska kunna åka säkert i bil även på semestern. Samtidigt måste produkten vara en kompromiss, för vem vill egentligen bära runt på en bilbarnstol.

Vi hade önskat att SitSac var ännu lite lättare, men det är uppenbart att man lagt mycket tid på att skapa en smidig design. Det känns att det är en kvalitetsprodukt när man tar i delarna.
En ryggsäck är ofta praktiskt att ha med på resan, där fyller SitSac bägge funktionerna.

Vi kommer att utvärdera SitSac under en längre tid och återkommer med en uppdatering när vi haft möjlighet att utvärdera produkten en tid. Lämna en kommentar här nedanför om du har några frågor…

Vi vill samtidigt nämna att det finns alternativa reseprodukter som fungerar som en uppblåsbar bilkudde, dock utan ryggsäcksfunktion.

Nu behövs det bara en lösning på en resebilbarnstol för de mindre barnen också… Det kanske kan bli nästa produktutmaning för Minno?


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *