Barnklubbar på charterresan

Barnklubb - Lollo & Bernie, Bamseklubben eller MuminTycker du och din familj att barnklubbar är en viktig del av ett komplett familjesemesterpaket?
Här berättar vi lite om skillnaderna mellan Fritidsresors barnklubb, Bamseklubben och Vings barnklubb, Lollo & Bernie. Vilken barnklubb är rätt för er på semestern?

För många familjer som bokar en charterresa är en bra barnklubb och andra aktiviteter för barnen en viktig del av semester. Flera av charterbolagen har sina egna barnklubbar, men inte alla. Bland våra största researrangörer har Fritidsresor, Ving egna barnklubbar.

Ska du boka en resa med barnklubb? Missa inte sidan där vi samlar alla Rabatter & Erbjudanden på solresor som riktar sig speciellt till oss barnfamiljer!

En barnklubb med planering eller flexibilitet?

Fritidsresor med sin Bamseklubb och Ving med Lollo & Bernie barnklubb är etablerade sedan flera år. Både Bamseklubben och Lollo & Bernie har sina fördelar beroende på om ni som familj föredrar planering eller större flexibilitet. Bamseklubben förbokar ni veckovis hemifrån medan ni med Vings Lollo & Bernie bokar på plats och då endast betalar för de aktiviteter som ni vill vara med på.

Gör vårt Bamse VS Lollo & Bernie snabbtest och ta reda på vilken barnklubb som sannolikt passar bäst för er familj.

Vings barnklubbar och aktiviteter

Lollo & Bernies MiniLand, för de minsta barnen

Barnklubb Lollo & Bernie Ving - RESA MED BARNBarnklubbskoncept och Aktiviteter
På Sunwing Resort dyker maskotarna Lollo & Bernie upp som lekkamrater. Fem dagar i veckan mellan 11.00 och 13.00 ordnas aktiviteter för barn mellan 3 och 7 år i Lollo & Bernies MiniLand med egen lekplats och lekhus.  Barnen har möjlighet att delta i en mängd olika aktiviteter, allt från skattjakt och vattenlekar till MiniStars och spännande äventyr med Lollo & Bernie

Vings barnklubb - RESA MED BARNPersonal som arbetar med barnklubben har erfarenhet av arbete med barn och är ofta utbildade förskollärare/fritidspedagoger.

Här finns Lollo & Bernie
Lollo och Bernie finns på Sunwing resort. Vings koncept SunGarden har också aktiviteter för barn, men ingen barnklubb.

Pris och vad som ingår
Du betalar per aktivitet på plats. Vissa aktiviteter är gratis, andra kostar en slant. Hur mycket det kostar är beroende av aktiviteten.

Barn- och ungdomsaktiviteter

Barn och ungdomar mellan 8 -11 år (12-15 år även mitten av juni-mitten av augusti) kan hänga med på utflykter och skräddarsydda äventyr. Alla aktiviteter är ypperliga tillfällen att träffa nya kompisar. Aktiviteterna bokas på hotellet.

Övriga aktiviteter för barnen

Mellan 14.00 och 18.00 är det ”öppet hus” i MiniLands lekhus. Då är alla barn välkomna tillsammans med sina föräldrar.

Man kan förboka Lollo & Bernie för att hälsa på på hotellrummet! Sunwing Resort anordnar specialarrangemang som ”MiniStars”, där barnen får uppträda på riktigt, skattjakter och födelsedagskalas. Samtliga aktiviteter bokas på hotellet.

Fritidsresors barnklubb – Bamseklubben

Fritidsresors kanske mest kända barnklubb heter Bamseklubben, men Fritidsresor har också barnklubbarna Superkids och Show School för de större barnen. Alla barnkubbarna finns inte tillgängliga på alla fritidsresors hotell utan ingår i vissa koncept.

Bamseklubben – Fritidsresors barnklubb för de små barnen!

Barnklubb Bamse Fritidsresor - RESA MED BARN

Barnklubbskoncept och Aktiviteter
Bamseklubben är till för alla barn som är mellan 3-6 år. I Bamseklubben har man aktiviteter 5 dagar i veckan under ungefär 2 timmar.  I Bamseklubben arbetar ledare som är skandinavisktalande och som ofta är utbildade barnskötare eller förskollärare.

Tillsammans med barnen hittar de på spännande aktiviteter som t.ex. skattjakt, picknick och Bamsegympa. Man brukar också annordna någon kvällsaktivitet i form av Bamses barnkalas eller liknande som man anmäler sig till på plats.

Här finns Bamseklubben
Bamseklubben finns på alla Blue Village, Blue Village Exotic och Blue Star Club anläggningar och brukar vara på förmiddagen mellan 10-12. Under högsäsong finns också eftermiddagsgrupper.

Hur man bokar
För att vara med i Bamseklubben måste man boka hemifrån. Det görs enklast samtidigt som man beställer resan. Platsantalet är begränsat, speciellt under högsäsong.

Pris och vad som ingår
En vecka kostar 450 kr och två veckor kostar 700 kr per barn. I priset ingår keps, t-shirt och ryggsäck som skickas hem en tid innan avresa.

Barnklubben Superkids

Barnklubb Super Kids Fritidsresor - RESA MED BARNBarnklubbskoncept och Aktiviteter
Superkids är för barn mellan 7-12 år och kan vara ett bra sätt för större barn att träffa nya kompisar att leka med på semestern. I Super Kids ägnar man sig åt sportaktiviteter och tävlingar som till exempel stafett och sandslottstävling.

Personalen har stor erfarenhet av barn och är ofta utbildade fritidspedagoger eller förskollärare.

Här finns Super Kids
Super Kids finns liksom Bamseklubben på alla Blue Village, Blue Village Exotic och Blue Star Club anläggningar.

Hur man bokar
Vill man vara säker på att få en plats måste man förboka Super Kids hemifrån. Det görs enklast samtidigt som man beställer resan.

Pris och vad som ingår
En vecka kostar 450 kr och två veckor kostar 700 kr per barn. I priset ingår keps, t-shirt och axelväska som skickas hem en tid innan avresa.

Show School

Barnklubb Show School Fritidsresor - RESA MED BARNBarnklubbskoncept och Aktiviteter
För barn och ungdomar mellan 10 – 15 år.

Här får barn möjlighet att stå på scenen där professionella artister och koreografer lär ut sina hemligheter. Barnen tränar tillsammans två timmar om dagen under fyra dagar. Den femte dagen blir det sedan examen med uppvisning av allt man lärt sig. Personalen talar skandinaviska språk.

Här finns Show School
Show scool finns bara på Blue Village hotell. På sommaren finns Show School på samtliga Blue Village hotell, och på vintern på 4 av hotellen.

Pris och vad som ingår
Show school kostar 495:- per person och vecka. I priset ingår keps, t-shirt, trendig axelväska och armband, som inte skickas hem utan levereras på plats.

Hur man bokar
Man bokar plats hemifrån. Antalet platser är begränsat. Show-school är igång under högsäsong och periden kan variera något mellan olika hotell.

Övriga aktiviteter för barnen

Under sommaren erbjuder Fritidsresor simskola på tre utav Blue Village hotellen (Bahia Feliz på Gran Canaria, Callisto på Cypern, och Blue Village Gerani på Kreta). Simskolan har svenska certifierade instruktörer och en ”Lär dig simma garanti”. Skolan är uppdelad i ”Plask & Lek” från 4 år och simskola från 5 år.

Nu finns också Bamsegympa. Barn som är med i Bamseklubben kan 3 ggr i veckan under ca 20 minuter smyga som vargen, hoppa som lille Skutt och varva ner som Skalman i Bamsegympan.
Finns på Blue Villlage, Blue Village Exotic och Blue Star Club.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *