Barnsemester – kul semester för hela familjen

Barnsemester för hela familjen - RESA MED BARN

I den ofta stressiga vardagen är vi många som längtar till semestern, en tid när hela familjen kan umgås och vara tillsammans – barnsemester. Kanske reser vi iväg på en familjesemester tillsammans och får uppleva saker vi kanske sett förut, men nu med nya ögon.
Men finns det något recept på en lyckad familjesemester och finns det några resmål som passar extra bra för en barnsemester?

Vi har begränsat med ledighet och semester att ta ut. När semestern kommer vill vi utnyttja den på bästa sätt tillsammans med familjen och kanske komma ifrån vardagen ett tag. Med lite pusslande med semester och föräldraledighet går det kanske till och med att få till en extra lång familjesemester.

Barnsemester på vems villkor?

Ett påstående som man ofta hör är att en bra barnsemester innebär att man semestrar på barnens villkor och det stämmer säkert, men det omvända är lika sant. En barnsemester, där du bara gör sådant som barnen tycker är roligt, men som du själv tycker är riktigt tråkigt blir sällan den bästa familjesemestern.
Ibland måste familjen kompromissa och det har förstås vi vuxna mycket lättare för än våra barn, men den bästa semestern tycker vi är den där alla i familjen får ut något av semestern. Så här kommer några förslag på barnsemestrar som brukar falla alla i familjen i smaken.

Barnsemester -RESA MED BARNBarnsemester i lagom tempo

om att planera aktiviteter på semestern med barn

Ibland kan lagom vara tråkigt, men när det gäller att planera aktiviteter med barn under semestern, kan det vara ganska bra att tänka lagom.
Att genomföra aktiviteter med barn tar tid, så tänk gärna på att avsätta ordentligt med tid för de aktiviteter ni väljer att göra tillsammans på barnsemestern.

Försök att planera in lagom mycket under en dag. Ingen barnsemester blir lyckad om ni stressar för att hinna med. Med små barn ska det dessutom ätas, sovas och bytas på och så ska ni ju hinna med själva aktiviteten däremellan också…

Ofta vet inte vi vuxna exakt vad som är mest spännande för våra barn att utforska på semestern. Kanske är stenen som ”flyter” utanför Kattegattmuseet mer spännande än alla aktiviteter inne på museet och förtjänar att utforskas länge och noggrant.

Barnsemester – charter till sol & värme

En barnsemesterfavorit är att resa på familjesemester till solen.

Semester med barn till solen - RESA MED BARN

Det är inte konstigt att det är så populärt, för på en barnsemester till solen finns ingredienserna till en lyckad familjesemester för små som stora. Vi vuxna njuter av den nya miljön, värmen och avkoppling ifrån vardagen tillsammans med hela familjen och det gör förstås våra barn också, för att inte tala om bad, skoj och massor med glass.

TIPS! Läs vår sida med de Bästa resmålen för en solsemester månad för månad, där vi rekommenderar semesterresmål med ett klimatet som passar barn. Inte för hett på land och inte för kallt i vattnet!

På sida Alla Erbjudande & Rabatter på Solresor hittar du aktuella erbjudanden som sänker priset på familjesemestern.

Legoland Billund - Stena Line, Scandic, Sembo mmBarnsemester i Danmark

Att resa till Danmark kan ibland kännas lite som att resa till kontinenten.

Med de långgrunda sandstränderna är det enda som behövs lite sol för att göra barnsemestern till en succé för hela familjen.
Danmark är verkligen barnvänligt! Utöver de fantastiska sandstränderna och plana cykelvägarna finns I Danmark också flera nöjesparker och vattenland.
Passa på att besöka Legoland Billund, en given favorit bland barnen, men där finns också mycket kul för oss vuxna med barnasinnet i behåll.

Stanna hemma på semester - RESA MED BARNEn barnsemester hemma!

Man måste inte resa bort för att ha en familjesemester.

Man måste givetvis inte resa till andra sidan av jorden, eller ens till Danmark för att ha en bra semester med barnen. Många familjer har kanske heller inte råd att resa iväg på semester.

Gör små resor till roliga aktiviteter i närheten av hemmet. Besök en djurpark eller ett aktivitetscenter som finns i närheten av där ni bor.

Gör en badutflykt till havet, en närbelägen insjö, ett utomhus-simbad eller varför inte i en lekpool under parasollet på altanen. Givetvis med fika inkluderat!

TIPS! En liten risk när man semestrar hemma är att man fastnar i de dagliga sysslorna. Ett sätt att undvika det kan vara att planera aktiviteterna i god tid innan så att semestern hemma också blir barnens semester. Kanske varje familjemedlem kan få välja var sin aktivitet som ni gör tillsammans?

Det finns massor av sätt att ha en lyckad barnsemester på, vilka är dina bästa tips för en lyckad barnsemester? Lämna en kommentar nedanför och inspirera oss…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *