Bästa resmål för solsemester – säsongsguide

Bästa resmål för solsemester med barnLetar du efter bästa resmål för en solsemester?
Ni kanske bara har en eller två veckor då familjen kan njuta tillsammans på solsemester. Väljer ni fel resmål blir semester i bästa fall okej. Reser du med små barn ställer det dessutom speciella krav på resmålet, inte för hett men samtidigt skönt och varmt i poolen och i havet.Den som har sett sin solsemester regna bort, eller behövt använda vindjackan fler dagar än badkläderna vet värdet av att välja det bästa resmålet för säsongen med omsorg! Här tipsar vi om de bästa resmålen för barnfamiljer och vilka resmål du bör undvika månad för månad.
Vi listar även aktuella erbjudanden till resmål från våra samarbetspartners när det finns lämpliga sådana.


Välj månad för tips om de barnvänligaste och bästa resmålen efter säsong.

 

Hitta bästa resmål till solen i januariBästa resmål i januari

För dig som planerar en solsemester i januari så är det de klassiska vinterresmålen som gäller, eftersom januari är en stabil solmånad för alla de resmål som är typiska vinterresmål. Tyvärr innebär detta också ofta en längre flygresa.

Tips: Solsemester med kort flygtid

Vanliga resmål i januari
Bland de bästa resmålen i januari hittar du Thailand (västkusten), Malaysias västkust (Penang/Langkawi), Egypten, Dubai, Mexico, Florida, Aruba och Brasilien.

OBS Egypten är ett populärt resmål i januari pga den relativt korta flygtiden samt det stabila vädret, men observera att det är ganska kallt i vattnet i januari. Se till att boka resort med uppvärmda pooler och kontrollera vilken temperatur poolerna har.

Bästa resmålet i januari – Resmålstips!
Barbados eller Små Antillerna, som är samlingsnamnet för övärlden i Västindien, har i januari ett behagligt klimat som är lagom varmt för barnfamiljer. Höstens orkansäsong är förbi och man har en njutbar tid med i genomsnitt 8-9 timmars solsken dagligen i januari, blandat med någon enstaka kortvarig skur.

Passadvindarna håller dagstemperaturerna i schack så att det inte blir alltför hett och fuktigt utan i allmänhet ligger runt 25-gradersstrecket.

Lästips: Reseguider från resor med barn i januari

Resmål att undvika i januari
Du bör undvika hela Europa som resmål i januari om du vill ha en solsäker semester. Inte ens Kanarieöarna som annars har ett stabilt klimat är ett helt tillförlitligt för en solsemester i januari.


 

Hitta det bästa resmålet till sol och värme i februariBästa resmål i februari

Liksom januari, så är även februari en stabil solmånad för många av resmålen som är kända som de typiska vinterresmålen. Fortfarande en bra bit bort att resa alltså, åtminstone om du och barnen vill njuta av varma bad i havet… Under februari är resorna dyrare p.g.a. ledighet från skolan.

Tips: Solsemester med kort flygtid

Vanliga resmål i februari
Några populära resmål solsemester februari: Thailand (västkusten), Malaysias västkust (Penang/Langkawi), Egypten, Dubai, Kap Verde och Brasilien.

Bästa resmålet i februari – Resmålstips!
I februari är västra Thailand kanske ett av de bästa resmålen med barn. Många barnfamiljer tycker att februari är den bästa perioden eftersom nederbörden är låg medan det fortfarande inte är så hett. Vill du inte flyga fullt så långt med barn, kanske Dubai kan vara ett alternativt solsemestertips, liksom Kap Verde, om än kallare i havet.

Lästips: Reseguider från resor med barn i februari

Resmål att undvika i februari
Undvik Australien i februari. Det kan vara väldigt hett under den Australiska sensommaren.


 

barnvänliga resmål till solen i marsBästa resmål i mars

Nu börjar äntligen våren komma till Europa, men det är fortfarande ganska kallt i vattnet, så även i mars är det faktiskt de traditionella vinterresmålen som är det säkraste alternativet för en solsemester.
I slutet av säsongen sjunker dessutom priserna på vinterresmålen.

Tips: Solsemester med kort flygtid

Vanliga resmål i mars
Några populära resmål för solsemester i mars är Thailand (västkusten), Egypten, Dubai, Kenya, Aruba, Mexico och Brasilien.

Bästa resmålet i mars – Resmålstips!
Aruba, ett solsäkert resmål i mars som fortfarande inte är för hett men betydligt varmare i havet än till exempel Egypten i mars månad.

Vårt tips på bästa resmål i mars är Aruba, ett västindiskt paradis med stränder och vatten som få platser i världen kan matcha. Med charter blir Aruba dessutom mer tillgängligt för dig som vill resa smidigt. Ving har som enda resebolag direktcharter till Aruba.

Lästips: Reseguider från resor med barn i mars

Resmål att undvika i mars
Om du vill ha ett solsäkert resmål i mars bör du undvika Medelhavet. Även om vädret kan vara fint så är det nyckfullt och vattnet är definitivt inte varmt.


 

solsemester-barn-aprilBästa resmål i april

I april startar säsongen för flera av sommarresmålen, men även om resmålen i Europa är solsäkra och vackert gröna i april så är vattnet fortfarande kallt. Vill du bada i ett varmt hav är det fortfarande resmålen längre bort som gäller, eller så väntar ni ytterligare någon månad.

Tips: Solsemester med kort flygtid

Bästa resmål för en solsemester i Europa, med avseende på vattentemperaturer är Cypern och Kreta, men det är fortfarande kallt i vattnet. Glöm inte kolla vilket hotell som har uppvärmda pooler, innan du bokar resan…

Vanliga resmål i april
Några populära resmål i april är Kreta, Rhodos, Cypern, Kanarieöarna, Egypten, Dominikanska Rep., Thailands västkust och Gambia.

Bästa resmålet i april – Resmålstips!
Egypten är ett fint resmål i april. Vattnet är nu uppvärmt till behagliga 24 grader och den värsta värmeböljan har ännu inte startat, men på grund av oroligheterna i Egypten bör du avstå från att boka en resa dit just nu.

Lästips: Reseguider från resor med barn i april

Resmål att undvika i april
Om du reser på solsemester i april så ska du undvika Kenya och Tanzania, där det just nu är regnperiod!


 

Solsemester i majBästa resmål i maj

Nu kan ni som inte vill resa så långt äntligen boka flera resmål i Sydeuropa. Bäst resmål i maj för Europa är Kreta, Rhodos, Cypern och Turkiet där vattentemperaturerna nu stigit till över 20 grader.

Flera av de långväga vinterresmålen går mot eller har nu regnperiod.

Vanliga resmål i maj
Några populära resmål i maj är Kreta, Rhodos, Cypern, Kanarieöarna, Egypten, Kroatien, Tunisien, Turkiet och Malta.

Bästa resmålet i maj – Resmålstips!
Kanske bästa tiden för en storstadssemester i Europa. Italien och Frankrike är underbart vackert i maj.

Lästips: Reseguider från resor med barn i maj

Resmål att undvika i maj
Det är regnperiod i Kenya och Tanzania.


 

 Välja resmål i Juli med barnBästa resmål i juni

I juni är det säsong i hela Europa, där det fullkomligt dröser av resmål att välja bland. Även Skandinavien kan ju förstås vara underbart i juni. Kanske stannar ni hemma och bara njuta av den svenska sommaren?

Vanliga resmål i juni
Några populära resmål för solsemester i juni är Grekland och hela grekiska övärlden, Kanarieöarna, Spanien, Italien, Portugal, Kroatien, Rumänien, Bulgarien, Tunisien, Marocko, Turkiet, Malta och Mexico.

Bästa resmålet i juni – Resmålstips!
Nu är det inte svårt att hitta bra resmål, välj och vraka runt i Europa som dessutom nu kan presentera riktigt sköna vattentemperaturer. I juni och under tidig höst är det perfekt att resa med barn i Europa, innan eller efter de heta juli och augusti månaderna.

Lästips: Reseguider från resor med barn i juni

Resmål att undvika i juni
Det är regnperiod i Goa. Egypten kan vara för varmt i juni.


 

Barnvänlig solsemester i juliBästa resmål i juli

Resmålen för juni fungerar även utmärkt i juli månad.
Men en liten varning är på sin plats, då det faktiskt kan bli lite väl hett under juli månad i vissa delar av Europa.

Vanliga resmål i juli
Några populära resmål i juli är norden, Grekland och hela grekiska övärlden, Kanarieöarna, Spanien, Italien, Portugal, Kroatien, Rumänien, Bulgarien, Tunisien, Marocko, Turkiet, Malta, Östafrikas nationalparker och Thailands östkust.

Bästa resmålet i juli – Resmålstips!
Passa på att upptäcka våra grannländer, Norge, Finland och Danmark. Vi tycker att ett av de bästa resmålen för barnfamiljer är Danmark, med sina fantastiska långgrunda och barnvänliga sandstränder.
Kombineras kanske med ett besök på Legoland? Här hittar du alla erbjudande till Legoland Billund?

Lästips: Reseguider från resor med barn i juli

Resmål att undvika i juli
Det är regnperiod i Goa. Egypten kan vara för varmt i juli liksom Turkiet.


 

Bästa resmål i augusti med barnBästa resmål i augusti

I augusti är det både dyrt och väldigt hett att semestra i Europa.
Om sommaren är bra är hela Norden ett mycket bra resmål i Augusti.
Om den svenska sommaren regnar bort så undvik ändå kanske de resmålen i Europa som är allra hetast i augusti och spar resmål som Turkiet och Cypern till en septemberresa.

Vanliga resmål i augusti
Några populära resmål i augusti är norden, Grekland och hela grekiska övärlden, Kanarieöarna, Spanien, Italien, Portugal, Kroatien, Rumänien, Bulgarien, Tunisien, Marocko, Turkiet, Malta, Östafrikas nationalparker och Thailands östkust.

Bästa resmålet i augusti – Resmålstips!
Om du inte vill semestra i Sverige kan Kanarieöarna vara ett bra och barnvänligt alternativ som är solsäkert och inte för hett. I augusti har också vattnet värmts upp till behagliga och barnvänliga 23 grader.

Lästips: Reseguider från resor med barn i augusti

Resmål att undvika i augusti
Medelhavsområdet som är hett, dyrt, och packat med turister. Nya Zeeland har vinter. Egypten är lika hett som i juli. I Oman regnar det.


 

Hitta ett barnvänligt resmål till solen i septemberBästa resmål i september

I september har Europa svalnat av lite men vattnet är nu underbart uppvärmt.
I september är det kanske årets bästa tid i Medelhavet. Soltimmarna minskar något men Sydeuropa är fortfarande bland de bästa och solsäkra resmålen.
Nu när skolorna börjat kan ni göra fynd på billiga resor till solen…

Vanliga resmål i september
Några populära resmål i september är Grekland och hela grekiska övärlden, Kanarieöarna, Spanien, Italien, Portugal, Kroatien, Bulgarien (början av månaden), Tunisien, Turkiet, Malta, Östafrikas nationalparker, Mauritius, Thailands östkust och Bali.

Bästa resmålet i september – Resmålstips!
Europa är härligt i september för barnfamiljer, nu när temperaturerna gått ner lite.

Lästips: Reseguider från resor med barn i september


 

basta-resmal-solsemester-oktBästa resmål i oktober

Vissa resmål i Europa är solsäkra också i oktober men soltimmarna blir färre och vattnet svalare. I oktober kan det vara en svårt att hitta bra resmål, när sommarresmålen får instabilt väder och vinterresmålen ännu inte riktigt kommit igång.

Vanliga resmål i oktober
Några populära resmål i oktober är Kreta -, Rhodos -, Cypern (i början på månaden).
Kanarieöarna, Egypten, Tunisien, Turkiet, Malta, Centrala Thailand, Mauritsius, Gambia, Aruba, Australien, Oman och Dubai.

Bästa resmålet i oktober – Resmålstips!
Våren har kommit till Sydafrika med grönskande nationalparker. Egypten är också ett bra resmål i slutet av oktober när temperaturen blir mer behaglig medan värmen i vattnet dröjer sig kvar.

Lästips: Reseguider från resor med barn i oktober

Resmål att undvika i oktober
Det är orkansäsong i Västindien och USA.


 

Solsemester med barn i November - Hitta rätt resmålBästa resmål i november

Nu är sol och bad säsongen definitivt slut för Europa. Även om värmen ibland kan dröja sig kvar, så är den allt för oberäknelig.
För dig som letar solsemester i november är det åter de klassiska vinterresmålen som gäller om det ska vara solsäkert och varmt…
I slutet av november sjunker priserna oftast på resor.

Tips: Solsemester med kort flygtid

Vanliga resmål i november
Några populära resmål i november är Brasilien, Dominikanska rep, Kenya, Mexiko, Florida, Egypten, Mauritius, Oman, Goa, Sri Lanka, Maldiverna och Thailands västkust

Bästa resmålet i november – Resmålstips
I november är Australien ett bra resmål, där det nu är vår och försommar. Det kan tänkas regna lite, men du slipper den tryckande värmen som kommer senare på högsommaren och som kan vara påfrestande för små barn.

Även Egypten, speciellt i början av november är ett bra alternativ som dessutom inte innebär en så lång flygresa.

Lästips: Reseguider från resor med barn i november

Resmål att undvika i november
I november bör du undvika Malaysias och Thailands östkust, där det fortfarande råder regnperiod.


 

Solsemester med barn i DecemberBästa resmål i december

Runt jultid är resorna tyvärr riktigt dyra. Många vill smita från rusk och julstress samtidigt som barnen är lediga från skolan.
Däremot är vecka 49, den billigaste veckan att resa till solen, eftersom de flesta som reser i december försöker kombinera detta med ledigheten.

Tips: Solsemester med kort flygtid

Vanliga resmål i december
Populära resmål för solsemester i december: Brasilien, Mexiko, Florida, Gambia, Egypten, Oman, Dubai, Goa, Sri Lanka, Maldiverna, Malaysias västkust, Thailands västkust, Australien och Nya Zeeland

Bästa resmålet i december – Resmålstips
I december är Thailands västkust perfekt för barnfamiljer. Torrare och svalare luft strömmar in från norr. Många barnfamiljer tycker att detta är den bästa perioden eftersom nederbörden är låg och det fortfarande inte är så hett men alltid underbart skönt i vattnet.

Här hittar du aktuella temperaturer & Nederbördstabeller för Thailand månad för månad.

Lästips: Reseguider från resor med barn i december

Resmål att undvika i december
I december bör du undvika Malaysias och Thailands östkust (där de populära öarna Ko Samui, Ko Pha Ngan och Ko Tao ligger), där det fortfarande råder regnperiod. Nederbörden är 3-4 gånger större där under årets sista månad.

 

Ditt bästa resmålstips med barn…

Har du gjort en resa med barn till ett resmål, skriv en resmålsguide och var med och tävla om presentkort varje månad.

Känner du någon som ska boka en resa? Tipsa gärna dina vänner om bästa resmålet för nästa familjesemester!