CD saga och barnsagor på mp3

CD saga & mp3 - Lyssna på barnsagor på resanEn CD saga eller barnsagor på mp3 är perfekt underhållning på resan med barn. All väntan som det kan innebära att ta sig från en plats till en annan är ofta påfrestande, men att lyssna på en bra CD saga är något som trollbinder de flesta barn och får tiden att gå fortare.

Perfekt att ha tillgängligt på resan under dessa stunder av väntan är en bärbar cd spelare eller ännu smidigare en liten spelare med ditt barns favorit mp3 sagor.

Läs mer om bra hörlurar för barn för att lyssna på CD sagor.

Gör om din CD saga till mp3

Du kan själv enkelt konvertera ditt barns CD sagor till mp3. Det är fullt lagligt att konvertera en CD saga till mp3, förutsatt att du betalat för din CD saga och inte sprider mp3 sagorna vidare.

Lista med CD sagor för barn

Vi har sammanställt en lista med våra egna absoluta CD saga favoriter bland barnsagor för resan. Det är en blandning av klassiska barnsagor på CD från vår generations uppväxt till lite nyare tillskott.
Listan nedan med barnsagor är förstås bara ett axplock av bra barnsagor. Vi samarbetar med CDON, klicka på barnsagans CD-omslaget i listan för mer detaljer och ett urval av fler bra barnsagor på CD.

Kamomilla Stad
En underbar CD saga som handlar om rövarna Kasper, Jesper och Jonatan i den lilla staden Kamomilla där allt är ganska tokigt
Vem ska trösta Knyttet
En liten varelse som lever väldigt ensam i sitt stora hus ger sig ut i världen. Han möter homsor, hemuler, hattifnattar mm. men är för blyg för att bli vän med dem. Knyttet hittar en flaskpost från det ännu ensammare skruttet. Då blir han modig och stark nog att ge sig ut på en resa över havet, besegra den hemska Mårran och rädda skruttet.
Loranga, Masarin och Dartanjang
Pojken Masarin och hans pappa Loranga (ständigt klädd i badrock och med en blommig tehuva på huvudet) bor tillsammans i ett hus. I vedboden bor Masarins farfar, Dartanjang, som är inbillningsjuk och aningen senil. Gammelmorfar tror att han gök och bor i en tall ute i skogen. Andra karaktärer är Tjyven Gustav, Arga Gubben & Varmkorvsförsäljaren.
Krakel Spektakel
Krakel Spektakel CD sagan är ett musikalbum med klassikern Krakel Spektakel och Kusin Vitamin.
Visor och andra tokigheter.
Klas Klättermus
En barnsaga om Klas Klättermus som bor i Hackebackeskogen. Han är inte mycket till matsamlare, utan räknar med att hans vänner skall förse honom med mat om det skulle knipa. Den största faran är skogens glupske Mickel Räv. Mårten Skogsmus är Klas flitige och ordentlige granne.
Varför är det så ont om Q
Hans Alfredson läser upp sin egen bok som CD saga, Varför är det så ont om Q.
Pojken Pim samt Boven och Q-hunden ger sig ut för att stjäla bokstäver. Boven stjäl bokstäver med sin maskin, men när bokstäverna lämnas tillbaka visar det sig att Q-hunden slickat i sig alla Q eftersom de liknar en katt sedd bakifrån.
Barnkammarboken 1 (Silver)
Klassiker som Videvisan, Idas sommarvisa, Jag vill ha blommig falukorv, en elefant balanserade, lilla katt, kråksången, en kulen natt, var bor du lilla råtta, trollmor med mera blandas med lite nyare visor som sjungs på förskolorna exempelvis Krokodilen, vipp-på-rumpan-affär, hajarna med mera.
Opp och hoppa morfar prosten
Uppläsare av barnsagan är Margaretha Krook.
Sanslösa sagor om världens bästa busfrö Anton, hans något lugnare bror Carl – och den buttre morfar prosten.
Kalabalik hos morfar prosten
Uppläsare av barnsagan är Margaretha Krook.
Fler sanslösa berättelser om världens bästa busfrö Anton, hans något lugnare bror Carl – och den buttre morfar prosten

Om hörlurar för barn

Alla stopp längs resan går smidigare om ni laddat spelaren med en spännande eller roliga CD saga för ditt barn att lyssna på. För små barn är det viktigt att du provat ut väl fungerade hörlurar till mp3 eller CD-spelaren innan resan. Det finns speciella hörlurar som är utformade för barn, men för lite större barn kan det även fungera med så kallade in-ear hörlurar i storlek small. Om hörlurarna inte sitter bra, eller ditt barn får ont i öronen av att använda hörlurarna kommer det förstås inte att fungera hur bra CD sagan än må vara…
Gillade du CD saga lista? Dela den gärna med dina vänner!