Billiga resor för barnfamiljer

Billiga resor för Barnfamiljer - RESA MED BARN

Att resa med barn är roligt och än roligare blir det om man kan boka en billig resa, så att familjen inte behöver snåla in på allt resten av året för att kompensera för den dyra semesterresan. För många barnfamiljer är billiga resor en förutsättning för att ha råd att resa på semester, för även om det finns förmånliga reseerbjudanden för barnfamiljer så glider slantarna snabbt iväg när en hel familj med flera barn semestrar.

Det är inte helt enkelt att boka en billig resa när man väger in hela familjens samlade behov. Både vuxna och barn har förväntningar som gör att det kan vara svårt att kombinera önskemålen med billiga resor. Här har vi samlat 9 konkreta tips på hur du kan tänka för att hitta så billiga resor som möjligt och som passar för barnfamiljer!

9 Tips för Billiga resor för barnfamiljer

1 Undvik resor under större ledigheter som höst, jul och sportlov
Det skiljer ofta många tusenlappar mellan resor på lov och t.ex. veckorna före eller efter lovet. Boka billiga resor genom att undvika skolloven och större helger. Om barnen går i skolan kan man ofta få med sig läxorna på semestern om man begär ledigt i god tid.

2 Utnyttja erbjudanden och rabatter från klubbmedlemskap
ICA, bensinbolag och andra företag erbjuder ibland rabatter på resor tillsammans med ett visst resebolag. Som exempel har Motormännen med flera erbjudande till Legoland Billund och ICA Ving har ett samarbete som ger minst 600 kr i rabatt på resan.

3 Sista minuten resor
Billiga sista minuten resor kan vara ett bra alternativ men innebär också en risk. Vårt tips om du reser sista minuten är i så fall att man bör undvika den absoluta högsäsongen då allt är mer eller mindre fullbokat. Om du reser under mellan eller lågsäsong kan du ofta byta upp dig på plats ifall ni inte är nöjda med hotellet ni fått och betala mellanskillnaden. Resan blir då kanske inte lika billig, men ni har i alla fall möjligheten till att byta.

4 Undvik högsäsong
Priserna är väsentligt lägre under lågsäsong. Beroende på resmål så kan ändå klimatet vara skönt. Läs in dig på klimatet på ditt favoritresmål och försök välja en period som ger stabilt väder men där du undviker högsäsong. Tänk bara på att utbudet på aktiviteter ofta skiljer sig mellan hög och lågsäsong. Om du väljer att resa in på hösten brukar även vattnet vara härligt uppvärmt efter sommaren och resorna är billigare.

5 Boka tidigt rabatt
De flesta resebolag har en så kallad boka tidigt rabatt. Om du inte tänker boka en sista minuten resa är det ofta mest ekonomiskt att boka tidigt, men var uppmärksam på avbokningsregler mm.

6 Billiga resor med barn under 2 år
Du bokar en billigare resa om du reser före ditt barn fyllt 2 år (ditt barn måste vara under 2 år även på återresan). Då behöver du oftast bara betala flygskatten och även priset på hotellboendet är kraftigt reducerat.

7 Boka all inclusive?
Med all inclusive koncept får barnfamiljer kontroll över resebudgeten och det kan för vissa familjer vara en förutsättning för att ha råd att resa, speciellt om man är en stor barnfamilj! Resan blir billigare med all inclusive, men samtidigt riskerar man också att missa mycket när man bokar all inclusive. Du äter och underhålls på hotellet och missar kanske möjligheten att upptäcka andra sidor av resmålet.

8 Speciella erbjudanden hos resebolagen
Ofta har resebolagen specialerbjudanden på billiga resor till barnfamiljer.
På sidan Alla erbjudanden på solresor, har vi samlat alla rabatter som ger extra billiga resor riktade till barnfamiljer och ensamresande vuxna med barn.

9 Rätt försäkrad – Undvik onödiga reseförsäkringar
Resebolagen tjänar pengar på att du och din familj är dubbelförsäkrade. Självklart är det viktigt att vara rätt försäkrad, men det är dyrt att köpa onödiga försäkringar. Ofta räcker det med din hemförsäkring.
På sidan Extra reseförsäkring, behövs det? kan du läsa mer. Res billigare, betala inte för onödiga reseförsäkringar.

Nu är det bara att leta reda på sommarens semesterklipp för hela familjen!

Har du något bra tips om hur du hittar billiga resor för barnfamiljen, eller hur du får semesterkassan att räcka längre? Lämna gärna en kommentar nedanför.

Hade du nytta av tipsen på hur du kan boka en billigare familjeresa? Dela gärna sidan med dina vänner.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *