Billigaste veckan att boka resa till solen!

Billigaste veckan solsemester - spara tusenlappar

I en tidigare artikel ger vi 9 tips för att boka billigaste resan, ett av tipsen påtalar vikten av att hålla koll på när på säsongen de billigaste resorna säljs. Speciellt påtagligt är detta för vinterresor med resmål som t.ex. Thailand. Det kan skilja en hel månadslön på samma resa från den ena veckan till nästa!

Aftonbladet RESA, skrev i förra veckan en artikel där de just visar på hur enormt stora skillnad det kan vara i pris från den ena veckan till den andra. I deras jämförelse är vecka 50 den absolut dyraste avreseveckan (undantaget jul och nyår). Under perioden september till december är vecka 49 den billigaste veckan att resa.
Enligt RESAs undersökning kan skillnaden vara så mycket som 4 850 kronor för en tvåveckorsresa. Detta trots att det är samma resa och det enda som skiljer är att avresan ligger några dagar tidigare.

Priskurvan ser likadan ut varje år: Fram till höstlovet är det en stadig uppgång med vecka 44 som topp. Därefter går det ner, för att sedan ta fart uppåt igen under jul och nyår.

Räkneexempel resa barnfamilj till Thailand

Vi har testat Aftonbladets undersökning genom att själva ta ut några prisexempel för Thailand och prisskillnaderna är häpnadsväckande!

I Exemplet nedan reser en familj bestående av 2 vuxna och 2 barn, ålder 1 respektive 4 år från Stockholm, Arlanda till Thailand. Vi har försökt ta ut så likvärdiga familjehotell för respektive resebolag som möjligt, men detta är egentligen inte en jämförelse mellan resebolagen, utan det intressanta är prisskillnaderna för de olika resmålen under närliggande veckor. Priserna varierar kraftigt från vecka till vecka.

Fritidsresor   
Resmål Hotell Utresa Pris Övrigt
Thailand,
Khao Lak
Khao Lak Seaview FFFF  v 48  36.141 Utresa fredag vecka 48 Dubbelrum med balkong inkl. Frukost
Thailand,
Khao Lak
Khao Lak Seaview FFFF  v 50  53.814 Utresa måndag vecka 50
Dubbelrum med balkong inkl. Frukost
Prisdiff.  17.673
Ving   
Resmål Hotell Utresa Pris Övrigt
Thailand,
Phuket
Sunwing Resort Kamala Beach VVVV+ v 48  33.850 Utresa torsdag vecka 48
Dubbelrum Family med balkong. Tillägg Frukost 1000 SEK/vuxen
Thailand,
Phuket
Sunwing Resort Kamala Beach VVVV+ v 50  44.135 Utresa tisdag vecka 50
Dubbelrum Family med balkong. Tillägg Frukost 1000 SEK/vuxen
Prisdiff.  10.285  
Apollo
Resmål Familjehotell Utresa Pris Övrigt
Thailand,
Phuket
Horizon Karon Beach Resort Family Wing (4 solar) v 48 33.544 Utresa torsdag vecka 48 Superior-rum inkl. Frukost
Thailand,
Phuket
Horizon Karon Beach Resort Family Wing (4 solar) v 50 42.244 Utresa fredag vecka 50 Superiorrum inkl. Frukost
Prisdiff. 8.700

 

Tjäna Tusenlappar på 5-siffrig prisskillnad

Som tabellen visar, så finns det åtskilliga tusenlappar för en barnfamilj att spara genom att boka resan rätt vecka. Prisskillnaden kan till och med variera kraftigt inom samma vecka. På dyra semesterresor som till exempel Thailand bli prisskillnaderna extra påtagliga.

Tips på resmål under vintern

Nu när du har fått lite tips på hur du sparar pengar genom att boka under rätt vintervecka, funderar du kanske på vilka resmål som passar bra att resa till under vecka 49? På Barnkalas.eu har man skrivit en artikel med förslag på resmål under vintern för familjen, som vi rekommenderar dig att läsa.
Du hittar även fler tips på vår sida bästa resmål till solen månad för månad.

Vi önskar dig och familjen en trevlig och billigare vintersemester och hoppas att du får nytta av tipsen när du bokar din familjeresa i vinter.
Har du lyckats resa riktigt billigt med barn? Lämna gärna en kommentar här nedanför och dela med dig av dina bästa tips.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *