Transfer med stor svensk barnvagn?

Svenska barnvagnar för stora utomlands - Bättre med resevagn?

Hej!
Vi är nu fem i familjen, tre barn på 7 år, 4 år och 5 månader, som ska resa till Aten nästa vecka. Minstingen ligger förstås i barnvagn, en vanlig Brio-liggvagn som är så stor som vi märkt att bara svenska barnvagnar är. Frågan är nu:
Kan vagnen orsaka problem på resan? Den har enkelt avtagbara hjul. Vi har inte lust att köpa en ny vagn, och hon är egentligen för liten för den paraplyvagn vi har eftersom hon inte kan sitta än. I nödfall får vi väl ta henne i den, eftersom den går att fälla till liggläge, men helst inte.

Kan problem uppstå vid flygbytet i Zürich (där vi endast har 30 minuter, men resan är i alla fall köpt i paket)?

Hur bör vi transportera oss från flygplatsen till centrala Aten? Går vagnen in i metro eller buss? Eller måste vi satsa på taxi eller hyrbil? Billigast och smidigast möjliga alternativ. Vi har en vän som kan möta oss på plats, men hon har ingen bil som rymmer oss alla sex.

Hoppas ni kan bidra med mått för metro/buss/ev spärrar. Snällt om ni kan svara till e-postadressen också, inte bara på sajten.

Mvh Gunilla Leffler

Hej Gunilla,
Vi har flygit med vår Teutonia FUN barnvagn som också är relativt stor vid 2 tillfällen, till Turkiet och Thailand och det har gått hur BRA som helst. Inga skador alls på vagnen. Men jag kan ju inte lova något. Allt beror ju på HUR flygbolaget hanterar barnvagnarna.
Mitt tips är en barnvagnsväska, de brukar finnas i olika storlekar som man kan stoppa barnvagnen i.

Personligen skulle jag nog ta en sulky med fullt liggläge med mig. Det ska ju inte vara något problem när ni byter flyg, men man kan alltid dubbelkolla i gaten när man byter flyg så att bagaget är med. Det är ju flygbolagets uppgift att se till att allt bagage ni checkar in kommer med.

Tyvärr har jag aldrig varit i Athen, jag önskar det och vill gärna dit. Så frågorna angående Athen kan jag inte svara på, men barnvagnar borde ju gå in i metro alt. buss, för det finns ju såklart barnvagnar i Athen också. Alternativt så möter er vän upp er och några åker med och de andra tar buss, metro eller taxi? Det finns ju alla möjliga lösningar och ni vet ju vad som passar er bäst.
Oftast är ju buss eller metro billigast och det vet ju säkert er vän också. Kanske kan din vän svara bättre angående om barnvagnen får plats i metro eller på bussen?

Ha en underbara semester.

Mvh Lina


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *