Bästa resmålsguiden för resor med barn!

Ny resmålsguide för resor med barn

Nu startar vi upp något nytt på RESA MED BARN som vi verkligen tror (och hoppas) kommer bli en suverän information och inspirationskälla för dig som reser med barn. Vi startade i helgen upp vår helt egna databas med resmålsguider för dig som reser med barn. Här tänkte jag berätta lite mer om hur vi tänker kring resmålsguiderna.

Vi vill att resmålsguiden ska bli den bästa källan för reseinspiration och fakta för alla oss som reser med barn, men hur gör man det? Vad krävs egentligen för att en resmålsguide ska bli riktigt bra? Så här tänker vi (och bidra gärna med idéer och tips här nedanför om du har förslag på hur vi kan göra resmålsguiderna ännu bättre):

1. Obligatoriska grundfakta
Viss information måste vara obligatoriskt att fylla i, annars kommer det att kännas som att viktiga områden inte täcks in i resmålsgudien och samtidigt kommer det inte att vara möjligt att söka efter det du vill veta om ett resmål.
I våra resmålsguider är information som resmål (givetvis) resmånad, år som resan gjordes, boende liksom information om pooler och stränder för solsemestern samt skidbackar och spår för vintersemestern obligatorisk.

2. Inspiration till innehåll i resmålsguiden
I formuläret där du skriver din resmålsguide finns förslag på vilken typ av information vi tror att andra som reser med barn skulle vilja veta om ett resmål. Därför finns det många fält med rubriker som kan fyllas i, men du väljer ut de som passar din resmålsguide.

3. Möjlighet att bifoga bilder
Bilderna är verkligen halva resmålsguiden, därför finns det gott om möjlighet för dig att bifoga bilder till din text. Samtidigt känner vi att det förstås ska gå att skicka in en resmålsguide utan bilder om man nu inte har möjlighet att bifoga bilder. Men vi hoppas verkligen på många härliga och inspirerande bilder till resmålsguiderna.
Bilderna du bifogar läggs ut i bredden max 250 pixel om bilderna är större kommer de att skalas ner för att passa.

4. Det ska vara kul att skriva resmålsguiden
Vi har verkligen försökt att tänka på dig som skriver resmålsguiden. Vi har tagit fram ett lättanvänt formulär där du kan välja data, skriva in egen text och bifoga bilder på ett smidigt sätt. Men bra kan alltid bli bättre, så alla synpunkter är välkomna på hur vi kan göra det ännu enklare och roligare att skriva en resmålsguide!

5. Människor med rätt erfarenhet måste skriva resmålsguiderna
Ja men detta är ju den enklaste punkten. Här på RESA MED BARN har vi ju dig, som gillar att resa och dessutom med barn (vilken slump va!).
Har du besökt ett resmål med barn? Då hoppas vi verkligen att du kan tänka dig att dela med dig av dina erfarenheter från resmålet till andra som funderar över bra resmål med barn.

Nu när vår resmålsguide precis är nystartad ligger där bara några få resmålsguider (just nu i skrivandets stund finns där två från Rhodos, en från Cala Bona på Mallorca och en från Bangtao i Thailand).

Läs gärna resmålsguiderna här. När vi fått in lite fler resmålsguider kommer du även att kunna söka bland resmålsguiderna efter kriterier som du är intresserad av! Men exakt hur detta kommer fungera kommer vi att behålla som en liten hemlis tills det är helt klart…

En förutsättning för att vi ska kunna bygga upp den bästa resmålsguiden för oss som reser med barn är förstås att du hjälper till att skriva egna resmålsguider från dina resor.
Här skickar du in din egen resmålsguide
.
Det går givetvis fortsättningsvis även att skicka in vanliga reseberättelser.

Ta en titt på våra resmålsguider, gillar du formatet och informationen? Skicka gärna in en egen resmålsguide och berätta här nedanför hur vi kan göra resmålsguiderna till den bästa fakta och inspirationskälla för dig som reser med barn.

Vi blir förstås glada om du även vill hjälpa oss med att sprida inlägget här till dina vänner på t.ex. Facebook eller Twitter, ju fler resmålsguider, desto bättre källa för barnvänliga resmål!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *