Familjesemester på Aruba ett paradis i Karibien

Ett Karibiskt Paradis - Reseberättelse

Glöm sardinburk-trängsel och intensiva försäljare på stranden. Föreställ dig istället sand vit och len som potatismjöl, eldiga salsatakter och känslan av ett totalt lugn som rinner likt mjukgörande balsam genom kroppen. Ett paradis som gjort att göra barn på.

Klockan är sex på morgonen. Mörkret lättar över de höga palmträden med karaktäristiskt vitmålade stammar. Vinden prasslar i kronornas mörkgröna blad. Låga karibiska toner blandas med samtal och lågmälda skratt över en kopp kaffe i hotellobbyn. Hit hörs vågorna, från det helt närliggande havet, dovt rulla mot den breda, kilometerlånga och rena stranden.
Adam 13 månader
ser till att vi upplever arla morgonstund i paradiset tillsammans med morgonpigga amerikanska pensionärer. Vår ”sladdis” – lillebror till Isabella 8 år och Emilia 7 år – har Aruba, ”One Happy Island”,  i blodet.

Vid vårt första Aruba-besök, januari 2010 undrade vi huruvida semesterupplägget utan skandinavisk barnklubb och aktiviteter skulle tilltala döttrarna. De försjönk dock snabbt i en bok eller Nintendospel i hängmattan, badade och njöt av lugnet lika mycket som vi föräldrar. Knappt två år senare återvänder vi till samma hotell, Divi Aruba All Inclusive. Hotellet som nu har ett svenskt barnkoncept (SunGarden) lockade på höstlovet flera svenska barnfamiljer. Tillsammans med nyvunna kompisar roade döttrarna sig i egna lekar och deltog i flera av barnklubbens aktiviteter med engelsktalande personal.

Strand på Aruba - VästindienStörre delen av dagen ägnar vi ”strand- och pool-liv”. Jag stiger barfota ut från terrassdörren. Det grova gräset kittlar under fotdynorna och några steg längre fram sjunker fötterna ner i mjuk sand som inte ens mitt på dagen blir för varm för barfotaliv. Solstolarna på stranden är få och parasollerna ser ut som toppiga torkade stråhattar. De känns fjärran de färgglättiga och reklamfyllda parasoller vi är vana att se på andra resmål. Jag känner hur lugnet rinner som balsam genom kroppen.

Loja lässtunder i skuggan, som flertalet medresenärer ägnar sig åt, får för oss dock stryka på foten för sandlek, bad och bus med 1-åring. På kvällen klär vi gärna upp oss innan fördrink och middag på en av hotellområdets sex restauranger som ingår i All Inclusive-konceptet. Sushi, italienskt, internationellt och karibiskt – det finns något för alla smaker och allt är av god kvalitet. Även barnen har oxfilé på sin á la carte-meny! Jag tilltalas av att Aruba har en naturlig balans mellan avslappnat barfotaliv och lyxig elegans.

Aruba är helt enkelt ett resmål i min smak.

Utflykts- och aktivitetstips

Hamnen i huvudstaden Oranjestad– Hyr bil. Ön är liten och saknar stora sevärdheter men det är trevligt att uppleva lite utanför hotellområdena.

– Besök De Palm Island, en liten All Inclusive-ö med vattenland för barnen, snorkling, dykning m.m.

– Shoppa i huvudstaden Oranjestad med ett stort utbud exklusiv shopping som Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Louis Vuitton, Carolina Herrera, Rolex m.fl. Det är billigare än hemma och beroende på dollarkurs kan du göra riktigt bra affärer.

Karibien med barn– Besök lyxiga Renaissance Island, en privat ö med rosa flamingo och långgrunt, vågstilla vatten. Barn får inte vara på ”flamingostranden” men vi gjorde ett helt kort besök där innan återgick till den fina stranden strax bredvid.

– efter all god mat och dryck är det skönt att röra på sig. I All Inclusive-konceptet ingår gym, klättervägg, zumbaträning, lån av kajak, vindsurfing mm.

– Slappa och njut av att ”bara vara”.

Min reseberättelse på RESA MED BARN

Restaurangtips (om ni inte bor på All Inclusive-hotell)
Amazonia http://www.amazonia-aruba.com/cms har fantastiskt gott kött! Maten serveras så länge timglaset visar grönt så glöm inte att vända på det om du vill vila magen ett tag.

La Trattoria http://www.aruba-latrattoria.com/ serverar italienska läckerheter och bjuder på vidsträckt utsikt. Ligger vid California Lighthouse.

Blossom http://www.restaurantsaruba.com/view_review.html?REST_ID=122 har fantastiskt sushi med kockar som showar i restaurangen. Belägen inomhus på hotell Westin vid Palm Beach.

Fakta
Direktcharter från Arlanda. Flygtid 10-12 timmar (den kortare tiden för hemresan pg. a vindarna)
Tidsskillnad svensk vintertid -5 timmar.

Resenär och skribent: Rosita Lincoln
Rosita – Globetrotter Mama


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *