Medelhavskänsla på Ven

– Vi är alla vänner nanananananna… Miniland… alla som vi känner… Lollo & Bernie!
Jag vrider på huvudet, solen gassar och jag kisar i solljuset för att se vilket av barnen på stranden som sjunger den trallvänliga melodin, som alla som rest med barn och med Ving, så väl känner igen.

Man skulle kunna tro att vi befinner oss i den grekiska övärlden, den heta solen, den sandiga jorden, det till och med doftar på det där speciellt sättet som det gör i Grekland.
Melodin gör illusionen komplett, men vi är faktiskt inte i Medelhavet, vi är på den lilla vackra ön Ven, mitt emellan Helsingborg och Helsingör.
Ett något otippat men fantastiskt väder har förvandlat Ven till ett soldyrkarens paradis, lite grönare än vid sydligare breddgrader och förstås flera grader kallare i vattnet, men otroligt vacker.

Tidigare idag hyrde vi cyklar och rullade fram längs kustlinjen, på små grusvägar med kornfält som prunkade i rött, vitt och blått från valmo, prästkrage och blåklint. Utsikten på vissa ställen hissnande, vi håller hårt i barnen när vi står vid kanten och ser ut över Öresunds skimrande blå.

Havsutsikt från vackra ön Ven

En loj kväll i solnedgången väntar. Barn med solkyssta och vindsmekta kinder som trötta men nöjda krupit upp i soffan för att äta sina favoritflingor till kvällsmat. Vi med ett glas vin i handen betraktandes det glittrande havet.

Jag vilar huvudet mot den varma strandfilten. Jag kan ligga och njuta en liten stund till, med melodin åter nynnande i mina öron.
– Nananana för vi bor i Miniland… nananananana Lollo & Bernie!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *