Skriv din reseberättelse

Dela med dig av din reseberättelse!

Har du varit med om en fantastisk, underbar eller katastrofal resa med barn? Vi vill gärna läsa din reseberättelse och det vet vi att många andra som reser också vill! Därför startar vi nu upp en ny kategori här på RESA MED BARN som heter Min Reseberättelse.

När du reser till en ny plats finns det möjlighet att upptäcka så mycket mer om du först kan ta del av andras reseberättelser från landet eller platsen. Att resa är att upptäcka något nytt och du kan dela med dig av dina erfarenheter till andra som vill resa genom att publicera din reseberättelse här hos oss. Att vara aktiv i forum och besvara frågor är ett sätt att dela med sig av sin berättelse från resan, men då blir svaren ofta vinklade av frågan man för stunden diskuterar och besvarar.

Varför du ska skriva en reseberättelse

Att få tid att samla sina intryck och skriva ner dessa i form av en reseberättelse ger många gånger mer för helhetsintrycket av upplevelsen som du vill dela och de olika bitarna av resan placeras i bättre proportion till varandra. Att skriva ner intrycken i form av en reseberättelse innebär också att minnet sparas för framtiden och det kan vara riktigt roligt att läsa reseberättelsen flera år senare, då ni kanske till och med kan skratta åt en resa när allt gick rejält på tok.

Barnens reseberättelse

Ett riktigt roligt sätt att återuppleva resan är tillsammans med barnen. Skriv reseberättelsen ihop, eller skicka in ditt barns reseberättelse om du har lite större barn som kan skriva själv. Vi vill gärna höra mer om vad barnen tycker om att resa! Och glöm inte bifoga de där fantastiska bilderna till din reseberättelse, som säger mer än tusen ord…
Barn som får ledigt från skolan under terminen för att resa, får många gånger till uppgift att skriva en reseberättelse eller dagbok från resan. Dela den med oss och alla nyfikna ressugna familjer. 

Om du tycker om att läsa reseberättelser innan du besöker en ny plats tycker vi inte att du ska tveka. Dela med dig av din resa oavsett om den var lång eller kort och skriv ner din reseberättelse. Hände något tokigt, läskigt, spännande eller underbart på resan, eller vill du tipsa andra om något man ska göra (eller inte göra) på resmålet eller aktiviteten?
Skicka in din reseberättelse till minreseberattelse@resamedbarn.eu så är du också med och tävlar, för varje månad premierar vi den bästa reseberättelsen med ett pris i form av något som kan vara bra att ta med på din nästa resa.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *