Sunwing resort Sandy Bay – Cypern med barn

Reseberättelse från Cypern - RESA MED BARN

I maj förra året reste vi till Cypern med vår lilla 11 månaders son och bodde på familjevänliga Sunwing Resort & Spa Sandy Bay

Hotellet var fantastiskt bra. Stort resorthotell med massor av aktiviteter för barn och underhållning för barn i form av dagaktiviteter, after beach, kvällsshower och minidisco.

Vi fick en skön vecka och hade våra dagliga rutiner som passade alldeles utmärkt för vår 11 månaders kille.

På Cypern med barnVi gick till poolen runt halv elva tiden varje dag så att han fick ta sig ett bad i den lilla barnpoolen med UVskydd och när det var färdigbadat hade vi lite fruktstund innan det var dags för Oscar att sova. Då gick vi en kort promenad med honom så att han somnade och sedan fick han sova ca 1,5 timme i sin vagn i skuggan bredvid våra solsängar vid poolen.
Under hans sovtid passade vi på att sola och läsa och bara njuta 🙂

När han vaknade var det dags för lunch för hela familjen, vilket också passade bra för lille skrutt, då han slapp vara i solen under den varmaste tiden på dagen. Så vi åt lunch ca en timme varje dag i skuggan på hotellets lunchrestaurang.

Efter lunchen var det återigen tid för poolbad eller så promenerade vi ner till stranden, hängde där och lekte eller byggde sandslott.

Sunwing Spa Sandy Bay - Familjesemester på cypernPå eftermiddagen var det dags för hans andra middagslur, så det blev en ”prommis” på hotellområdet igen och en sovstund i vagnen i skuggan. Eventuellt lite bad igen, men annars var det dags för after beach med sång och Lollo och Bearnie eller sandlådelek. Vi gick och lekte något i miniland varje dag och hängde med en massa andra barn.

Senare lite dusch och middag för Oscar på vårt rum innan vi gick iväg på barnshow. Runt åttatiden gick vi alltid och käkade middag och då var Oscar vaken och käkade lite mellis eller så hade vi med oss en välling som vi gav honom i vagnen. Ibland somnade han när vi käkade middag och ibland inte.
Hur enkelt och mysigt som helst att resa med en 11 månaders. Fördelen var faktiskt att han inte hade lärt sig att gå, vilket förmodligen gjorde honom nöjd med det mesta.

Flyga med Oscar och ha honom i knät gick också jättebra. Läs gärna mer av mina flyga med barn tips under kategorin Fråga flygvärdinnan.

Våra dagar såg mer eller mindre likadana ut, vi följde hans rutiner gällande mat och sömn vilket gjorde att även vi fick en bra semester.

Vi såg inte så mycket av Cypern, dels för jag har varit där flera gånger innan och dels för vi främst åkte på semester för att ta det lugnt och ha det skönt. Vi hängde mestadels på hotellet och var riktigt nöjda med det.

Resenär och skribent: Lina,
Liniz Resa med barn tipsblogg


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *