Inför resan – planera resan med barn

Planera resa med barn semesternHur skapar man de bästa förutsättningarna för en resa med barn?
Här hittar du inspiration och tipsen som gör det enkelt att planera resan med barn oavsett ditt barns ålder eller vilken typ av semester som ni föredrar.

Den mer lustfyllda delen av att planera barnsemestern är kanske att välja ut ett barnvänligt resmål. Andra delar av förberedelserna kan upplevas mindre inspirerande, som att skriva packlistor, kolla upp reseförsäkring, eventuella vaccinationer o.s.v. och försöka att inte glömma något…

Du hittar det mesta som förbereder er inför resan här på sidan och massor med bra länkar i baren till höger på sidan…

Vart ska vi resa?

Har ni inte valt resmål än och funderar på vilket resmåls som skulle passa just er?

Ett bra sätt att lära känna ett nytt resmål är att läsa en reseguide.

På RESA MED BARN samlar vi på reseguider från dig som besökt olika resmål med barn. På så sätt kan alla som vill resa med barn enkelt inspireras till ett nytt barnvänligt resmål och få värdefulla tips när man ska planera resan från dig som besökt samma resmål.
Du kan enkelt söka bland reseguiderna på t.ex. resemånad eller resmål.
Fyller i en egen reseguide gör du enkelt i detta formulär.
Pssst vi blir jätteglada om du fyller i en!

Inför en solsemester med barn

Ska ni resa till sol & värme? Då vill vi tipsa om vår nya tema sida Solsemester med Barn. Här hittar du tips, information och givetvis massor av inspiration när du ska iväg på solsemester med barn.

Packning & Planering

Smarta checklistor underlättar planering och förberedelser inför resan med barn. Hur du väljer att packa är högst individuellt, men det kan verkligen underlätta att ha något att utgå ifrån.

Vår packlista försöker täcka ALLT, så att du inte glömmer något viktigt. Vi har också en utskriftsvänlig version där du själv kan föra på punkter och checka av allt eftersom du packar.