Käraste gosedjuret -med eller inte på resan?

Gosedjuret med på resan med barn

När man reser bort med barn så brukar det kännas tryggt om man kan hålla sig till invanda rutiner. Ett gosedjur, en favoritleksak eller en snuttefilt som man alltid sover hemma med kan få semesterns hotellrum att kännas nästan som hemma.

Kanske får gosedjuret ”Apis” också följa med på utflykten? Fast kanske ville gosedjuret då hellre stanna kvar på speed-boaten på väg till Pipi-Island eller passade kanske på att hoppa ur resevagnen i samband med ett gupp på den ojämna sandstranden… givetvis i ett obevakat ögonblick.

Idag hittade jag Apis nerbäddad såhär mysigt i sängen, visst ser han nöjd ut? 😉
Då kom jag att tänka på att detta gosedjur hängt med i många år och på väldigt många resor.
Helt otroligt att han inte försvunnit mellan flygplansstolar eller på utflykter.

Om ditt barn använder snuttefilt så har jag ett litet tips på hur vi gjorde när våra barn var små. Vi köpte flera identiska snuttefiltar (faktiskt köpte vi en liten flisfilt som vi klippte sönder i massor av lika stora delar. Vi lät också barnen använda dem parallellt, så att flera var så där lite lagom ingosade och gamla. Försvann en så hade vi minst 11 likadana till. Vi tog alltid med flera i resväskan så att vi kunde strö snuttefiltar runt oss vart vi än reste i världen.

Däremot tappade vår äldsta dotter Wilma sin gosetiger överbord under en båtsemester när hon var två-tre år. Jag kände hur blodet frös till is i mina ådror när hon gav upp ett från tårna ångestladdat illtjut och skrek i vild panik – Han drunknar! Han drunknar!
Hjälp, vem drunknar tänkte jag och trodde först att det var ett barn som höll på att försvinna ner i djupet.

Nu hade vi sådan tur att scenen råkade utspela sig på väg in i en gästhamn och i lugn sjö. Dessutom var tiger ganska fluffig och flöt en stund på sin mjuka päls. Hängandes utanför relingen, med hjälp av en fiskehov lyckades jag alltså med bragden att fiska upp Tiger innan han försvann allt för långt ner i djupet och rädda honom från att sluta sitt liv som krabbmat.

Hur tänker ni kring om gosedjuret, favoritleksaken eller snuttefilten ska med eller inte på resan? Har du något tips på hur man kan minska risken för katastrofer kring gosedjur som har tappats bort, eller har ni själva råkat ut för att en”Apis” försvunnit?


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *