Man får vad man bokar

Magsjuka barn på resan

Rhodos med sambo och 1-åring. Bilder av sol och bad. Vår lille kille, Arvid, precis fyllda 1 år går inte än, men vad kul vi ska ha ändå, såklart.

Vi anländer sent på kvällen och ramlar i säng. När vi drar ifrån de tjocka gardinerna morgonen efter så lovar synen vi möts av precis det. Solen strålar från en klarblå himmel och poolvattnet ligger blankt och lockande. Men det glittrande havet som ligger där nedanför lockar mer, så efter en fin frukost på vårt fräscha All inclusive-hotell packar vi hop våra grejer och går ner mot hotellets egen strand.

Hm, stenstrand… stor-stensstrand. Ja, ja, vi kommer inte att få användning av våra nyinköpta sandleksaker, men det går ju att bada ändå tänker vi.

Tji fick vi. Efter ett eländigt halkande och fallande lyckas jag hjälpligt ta mig i. Det blir djupt med en gång och vågorna och de hala stenarna gör att det enda möjliga sättet att komma upp, är att krypa, kravla och åla. Säkert en snygg syn.

Nåja, kanske inte riktigt vad vi hade tänkt oss, men hotellet har ju ett jättefint poolområde med barnpool för små barn. Det hade vi kollat när vi bokade i alla fall.

Så vi tar vårt pick och pack och går upp till barnområdet. Fint, med en liten fontän och roliga små lagom rutschkanor. Men vi hinner inte sänka ner mer än vår lille killes små tår förrän har skriker och drar upp dem mot kroppen. Jag kliver i. Det är iskallt i barnpoolen…

Boka barnvänligt all-inclusive.Vadska man tänka på?

Vi reser tidig juni och när jag kollar hotellinformationen lite närmare så står där mycket riktigt: ”Barnpoolen ouppvärmd fram till 15 juni” när högsäsongen börjar. Typiskt oss att bara kolla priset.

Men det är varmt. Så varmt så att de grundaste delarna framåt dagen ändå värms upp hjälpligt. Lite plask och lek får vi till.

Framåt mitt på dagen är det dags för middagslur och vi drar oss in på rummet för att svalka oss i air-condition-kylan.
Men va e det med den nu då!? Air-condition skulle ju finnas på rummet. DET hade vi kollat när vi bokade i alla fall! Ja, visst, den finns där… och mot en avgift på 35 euro så blåser den kalluft också. Suck. Bara att langa fram plånboken.

Boka barnvänligt hotell på RhodosAtt Arvid åkte på världens magsjuka i mitten på veckan och vägrade att både äta och dricka kan ju inte hotellet rå för. Tydligen ”något som gick”. Det hade inte ens hjälpt om vi hade läst hotellinformationen ordentligt innan vi bokade, men vi lärde oss ändå en läxa. Man får helt enkelt vad man bokar.

Även om vi trots detta fick en skön vecka, så kunde vi ju inte riktigt utnyttja den på det sätt vi hade tänkt oss.

Så läs innan ni bokar! Kolla ordentligt om barnpoolen är uppvärmd, om stranden är barnvänlig och om air-condition ingår i rumspriset. Även om man är mer noggrann inför bokningen än vad vi var, så är det lätt att förbise en liten detalj som senare visar sig vara viktig.
För att underlätta har RESA MED BARN tagit fram en komplett guide på vad som är bra att tänka på när du ska boka barnvänligt hotell för en solsemestern med barn.

Allt blir bara lite enklare då och ni kan njuta på det viset ni själva önskar.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *