Fråga sjuksköterskan! Nytt på RESA MED BARN

Johanna svarar på resesjukvård för barn - RESA MED BARN

Emellanåt får vi in en del sjukvårdsrelaterade frågor till RESA MED BARN, det är ofta frågor om vaccinationer inför resan, öroninflammation vid bad eller under flygresan, risk för magsjuka eller hur sjukvården fungerar i andra länder.
När vi får mycket frågor inom ett visst område försöker vi att skriva en fördjupande artikel där vi tar reda på allt vi kan om ämnet, men nu är vi glada att kunna berätta att du framöver kommer att kunna få svar på dina reserelaterade hälsofrågor av ett proffs!

Vi startar nu upp en ny kategori här på RESA MED BARN som heter Fråga Sjuksköterskan. Under denna kategori kommer Leg. sjuksköterska Johanna att svara på dina frågor och funderingar kring ämnet hälsa och sjukvård för barn under resan.

Hur snabbt får jag svar på en fråga?

Hur snabbt du får svar på din fråga kommer att variera något. Ofta får du svar inom några dagar, ibland går det mycket snabbare. För akuta ärenden som inte kan vänta ska du alltid kontakt din lokala sjukvård, men annars går det bra att fråga på här…

Vi publicerar aldrig känsliga uppgifter som bifogade bilder, efternamn eller ort.

Mer om Johanna

Johanna är Leg. Sjuksköterska sedan 2005 och har Svarar på frågor om reseapotek och hälsovård på RESA MED BARNarbetat inom flera områden, som lungmedicin, och hemsjukvård/distriktsvård framförallt. Hon har dessutom rest på flera olika sätt.
Innan Johanna fick barn reste hon, tillsammans med sin sambo, runt en hel del i Thailand. Hon har vandrat på Island och kuskat runt i Sverige och är därmed en ganska reserutinerad tjej.

Johanna har en dotter på 2,5 år som kallas för ”Lillan”. Sedan Lillan kom till jorden har Johanna hunnit med charter till Egypten och Kroatien samt longstayresor i Thailand med familjen och har därför även erfarenhet kring resemedicin och barn ur ett föräldraperspektiv.

Vi tycker det är spännande att läsa om Johannas erfarenheter av bland annat longstay i Thailand och om du också tycker det, kan du läsa mer om detta och annat på hennes privata blogg maiplu.se.

Vi önskar Johanna välkommen och hoppas att ni ställer riktigt många frågor till henne på Fråga sjuksköterskan.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *