Maskar i sanden i Thailand

Hej,
Vi ska snart resa till Thailand hela familjen. Jag läste dina inlägg från Thailand om Longstay med barn i Thailand och Thaitime på Koh Lanta (som var jätte bra) och att du svarar på frågor också ”Fråga sjuksköterskan”.

Jag undrar om du känner till de där maskarna som lär kunna finnas i sanden i Thailand och som om man har otur kan ”krypa in” under huden på fötterna. Får rysningar bara jag tänker på det! Hur gör ni när ni är i Thailand och är det farligt? Vet man alltid om man har fått in masken eller inte? Tänker speciellt på att barnen kommer att leka på sandstranden mm.

Tacksam för svar,
Annika

Hej Annika!
Tack för din fråga – och vad roligt att du läst mina inlägg redan!
Jag blev lite ställd av denna frågan, och fick faktiskt googla fram lite mer information. För detta är faktiskt något jag aldrig hört om, trots att vi varit i Thailand varje vinter sedan 2006..
Vad jag förstår, så är det INTE vanligt i Thailand, men är ett djur (en parasit) som finns i alla tropiska länder i princip.
Jag tror inte detta är något du behöver tänka på under din kommande vistelse i Thailand! Vi har aldrig råkat ut för det, och aldrig hört om någon annan som gjort det heller, och vi pratar och hör oss för ganska mycket så vi har hört om det mesta tycker vi…!
Det du kan göra för barnens skull, är att låta dem ha strandvänliga tofflor på sig när de leker i strandkanten (ex. ”foppatofflor” som tål både vatten, sand, osv.).
Det låter förskräckligt otrevligt, så är ni oroliga ska ni köra med skor på barnen och er själva tycker jag. Men som sagt – inget jag hört om, så det kan inte vara särskilt utbrett eller vanligt!

Vi personligen håller inte till så mycket i själva sanden, utan badar helst i pool och leker på andra ställen. Vi undviker att ”gassa i solen” allra oftast, så därför har vi kanske inte riskerat att drabbats av något liknande heller. Vår dotter älskar pool men uppskattar inte bad i havet så mycket – vågorna skrämmer henne…

Lugnande hälsningar från Johanna.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *