Varför solskyddskläder är bättre än solkräm

Solskyddskläder barn - Bättre än solkräm på resan med barn

Nu när vårsolen tittar fram behöver du kanske se över sommargarderoben och strandkläderna. Om du har ett barn som växer så det knakar behövs det kanske också köpas nya solskyddskläder?

Har du flera barn och har köpt solskyddskläder av god kvalitet så finns det kanske en god chans att lillasyster eller lillebror kan få ärva från sitt äldre syskon, men för dig som behöver köpa nya solskyddskläder inför sommaren eller inför en kommande solsemester kommer här några tips inför inköpet och varför du bör välja solskyddskläder framför solkräm som solskydd för barn.

En komplett uppsättning solskyddskläder för barn består av solskyddsdräkt, en solhatt och badskor. Eventuellt kan man också komplettera med ett par solglasögon för barn, om ditt barn accepterar att ha på sig glasögon.
Solskyddskläder är absolut att föredra framför att smörja in sitt barn med solskyddskräm eftersom du med solskyddskläder dels inte behöver oroa dig för att solskyddet nöts bort av bad och strandlek under dagen, dels slipper smörja in ämnen som finns i många solskyddskrämer och som under senare år har börjat ifrågasättas vad gäller hur säkra dessa är att använda på barn. På små barn ska man helt undvika solskräm.

Solskyddsdräkter, solhattar & badskor för BarnSolskyddskläderna skyddar förstås ditt barn från att bränna sig, men det finns även andra fördelar med solskyddskläder. Bland annat skyddar solskyddsdräkten mot brännmaneter och med en solhatt på barn hålls huvudet svalare så att risken för solsting blir mindre. Badskor på barnfötter skyddar mot vassa föremål, minskar risken för att ditt barn halkar vid poolen och kan vara sköna att ha på fötterna när man går på den varma sanden.

Välj solskyddskläder av god kvalitet så håller de längre. Det är mycket viktigt att följa tvättråden eftersom solskyddskläder lätt förstörs om de tvättas i för hög temperatur.
Med en extra solskyddsdräkt har du badkläder att byta med mellan baden så att ditt barn hinner torka lite och slipper bli nedkyld i vinden.

På sidan Solskyddskläder barn, hittar du solskyddskläder från flera kända leverantörer till lägsta pris garanti. Beställ nu så är du beredd inför sommarens härliga dagar på stranden.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *