Tema Resesäkerhet

Klockan är 02:07 på natten och du vaknar av att världen skakar runt ikring dig. Möblerna vibrerar, lampan och mobilen på sängbordet faller i golvet och du sätter dig hastigt upp i sängen.
Först vet du inte riktigt var du befinner dig och i det mörka rummet har du svårt att orientera dig. Men så minns du att du befinner dig på ett hotellrum med familjen på semester och förstår att det du känt är en kraftig jordbävning. Men är du beredd på det oväntade?

Plötsligt händer det något och för en kort tid får riskmedvetandet ett ökat fokus i våra tankar. Igår utfärdades en tsunamivarning för Indiska Oceanen, men som tur var kunde faran blåsas av. Ingen katastrof denna gången… Men om du hade varit i det drabbade området, hade du vetat precis vad du skulle göra?

Säkerhet på resan med barnVi människor kan inte oroa oss för allt som kan hända hela tiden, därför är det ett naturligt beteende för hjärnan att förminska risker.

Vi förlitar oss också gärna på andra, men detta beteende är också förklaringen till varför katastrofer och olyckor som hade kunnat undvikas ofta får så stora konsekvenser.

Vi startar nu en serie inlägg på temat resesäkerhet och säkerhet på semestern. Med dessa kommande inlägg vill vi uppmärksamma dig på vilka de vanligaste semesterriskerna är samt tipsa dig om enkla men betydelsefulla steg du kan vidta för att vara beredd om det skulle behövas.

Prenumerera på vårt RSS flöder, eller följ oss på Facebook, så missar du ingen av bloggposterna.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *