Reseböcker för Barn

reseböcker för barn - RESA MED BARN

Ett spännande sätt för barn att lära sig mer om resmålet inför semesterresan är att ni läser en bok tillsammans, där handlingen utspelar sig på själva resmålet, eller som handlar om resmålet skrivet för barn. På denna sida listar vi ett urval av reseböcker för barn.

Har du något boktips på reseböcker för barn så hör gärna av er till oss så att vi kan lägga till den på listan listan. Vi samarbetar med Adlibris och CDON där du enkelt kan beställa böckerna över Internet. Klicka på böckerna i listan för att komma direkt till inköpsstället.

Kanarieöarna - reseböcker - RESA MED BARN
Kanarieöarna Hemma Bra men Borta Bäst
Berättelser om Olle och Rebecka på semester Faktadel där barnen lära sig om landet, tips på vad man kan göra på resmålet, karta, liten parlör och pyssel att sysselsätta sig med på resan. Det finns även plats för barnen att spara sina egna minnen från semestern.
Text Iva, Stepán Illustration Camilla Eltell
Resebok för barn - Thailand
Thailand Hemma Bra men Borta Bäst
Rebecka och Olle åker till Thailand på semester. Där väntar sköna stränder, luriga apor och god mat.
Resebok med berättelser, fakt, karta, liten ordlista, tips under semestern, pysselsidor och plats för egna minnen.
Text Iva, Stepán Illustration Camilla Eltell
Reseböcker för Barn - Grekland
Grekland Hemma Bra men Borta Bäst
Rebecka och Olle åker till Grekland på semester.
Faktadel där barnen lära sig om landet, tips på vad man kan göra på resmålet, karta, liten parlör och pyssel att sysselsätta sig med på resan. Det finns även plats för barnen att spara sina egna minnen.
Text Iva, Stepán Illustration Camilla Eltell
Turkiet - reseböcker - RESA MED BARN
Turkiet Hemma Bra men Borta Bäst
Berättelser om Olle och Rebecka på semester Faktadel där barnen lära sig om landet, tips på vad man kan göra på resmålet, karta, liten parlör och pyssel att sysselsätta sig med på resan. Det finns även plats för barnen att spara sina egna minnen från semestern
Text Iva, Stepán Illustration Camilla Eltell
Vera och Viktor upptäcker thailand - Reseböcker - RESA MED BARN
Vera och Viktor reser till Thailand
Vera och Victor älskar att resa. Nu bär det av till Thailand, ett varmt land där mycket är annorlunda. Tempel som vaktas av jättar. Kanaler med stora båtar. Munkar i orange kläder. Annorlunda mat. Och inte minst härliga stränder! Vill du följa med på deras äventyr?
Text Erik och Julia Wirdheim
Ligan på Koh Lanta - Reseböcker - RESA MED BARN

Ligan på Koh Lanta
Calle och Cajsa åker till Thailand med sina föräldrar. Resan till Thailand blir händelserik och väl framme på ön Koh Lanta börjar snart mystiska saker hända: grejer försvinner, förklädda trädgårdsmästare smyger runt utanför familjens bungalow. Finns det en liga på Koh Lanta?

Av Christer Pettersson

Reseböcker för barn - Grekland

Ebbes första Solsemester
Om Ebbes första charterresa till Grekland.
Man får vara med vid incheckningen, genom säkerhetskontrollen, på flygplanet och vidare med bussen innan Ebbes familj kommer fram till hotellet.
I Grekland blir det mycket sol och bad och Ebbe är med i hotellets barnklubb.

Jesper & Viveka Olsson

Sune i Grekland - Reseböcker - RESA MED BARN

Sune i Grekland
Familjen Andersson ska åka på semester till Grekland. Spänningen är stor och frågorna många. Kommer de att klara sig igenom säkerhetskontrollen? Vad händer på planet?

Av Sören Olsson

Egypten - Reseböcker - RESA MED BARN

Egypten
Följ med på en resa in i det förflutna. Välkommen till det forna Egypten! Boken visar hur det var att bo där för mer än tre tusen år sedan. Besök ett hus nära den stora floden Nilen och titta in i Templet och Pyramiderna.

En spännande Lyft och Titta bok av Pam Beasant


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *