Boka din resa idag – bestäm dig senare…

Boka resan - Av och ombokningsskydd

När man ska boka en resa, speciellt när det gäller en dyrare långresa är det lätt att bli vankelmodig. Resan är dyr, tänk om det händer något innan resan som gör att du eller någon i ditt resesällskap inte kan resa. Frågeställningen är extra aktuell för dig som reser med barn eftersom barn faktiskt oftare blir sjuka.

Vi har tidigare skrivit en post som behandlar ämnet reseförsäkringar där vi varnar för förhöjda resekostnader när man tecknar onödiga försäkringar som gör att du blir dubbelt eller rent utav trippelt försäkrad, men nu tänkte vi titta på extra reseförsäkringar ur ett av- och ombokningsperspektiv. Det kan faktiskt ibland nämligen finnas fördelar och till och med vara en lönsam affär för dig att ta en extra reseförsäkring genom resebolaget.

Ving erbjuder en Boka av & Ombokningsförsäkring som vi tänkte titta lite närmare på här.

Boka av & Ombokningsförsäkringen

Följande punkter ingår i försäkringen, flera av dem får du redan med det vanliga reseskyddet som ingår i din hemförsäkring, men några av dem är speciella.

Fri ombokning – gäller för resor med max reslängd på 29 dagar och fram till 30 dagar innan avresa, om samtliga medresenärer har tecknat försäkringen. För reslängd mer än 29 dagar gäller fri ombokning fram till 60 dagar innan avresa.

Om någon blir sjuk – Skulle en nära släkting eller din medresenär bli sjuk eller allvarligt skadad innan resan, så att ni måste ställa in, så får du hela resan (minus 5% eller max 200:-/person plus kostnaden för försäkringen) återbetald.

Bo kvar-garanti – om någon i ditt resesällskap måste avboka på grund av sjukdom, så betalar du ändå samma pris som du gjort om ni varit fulltaliga.

Prisgaranti Plus – om totalpriset på din charterresa med specificerat boende sänks efter det att du redan har bokat din resa, behöver du bara kontakta oss så ger vi dig det nya, lägre priset. Det måste dock vara minst 60 dagar innan avresa och att förutsättningarna i övrigt är desamma för att du ska få tillbaka mellanskillnaden. Prisgaranti Plus kan ej kombineras med fri ombokning.

Återbetalning av tilläggsarrangemang – exempelvis konsertbiljetter.

Fri avbokning för den som drabbas av uppsägning – samma villkor gäller som vid sjukdom. Gäller om du blir uppsagd på grund av arbetsbrist, inte vid enbart varsel. Intyg från arbetsgivare måste visas.

Bästa punkterna i försäkringen! 

Vissa av momenten i försäkringen kan man säga är onödiga för alla som har en hemförsäkring, men några av delarna som ingår i av- och ombokningsförsäkringen är extra användbara och ingår normalt inte i din hemförsäkring.

Fri Ombokning

Om någon i ditt resesällskap blir sjuk kan ni vid uppvisande av läkarintyg alltid avboka resan och detta skydd finns med i hemförsäkringen, men med fri ombokning har du möjlighet att vela, hur mycket som helst, fram tills 30 dagar (60 dagar) innan resan. Är du helt plötsligt sugen på att resa senare, tidigare eller till ett annat resmål, så är det inget problem?

Spar pengar med Prisgaranti Plus

För resor som bokas lång tid i förtid kan det vara frustrerande om priset på resan helt plötsligt sänks. Med detta tillägget i försäkringen behöver du inte gräma dig, det är bara att kontakta resebolaget och påtala att priset har sänkts.

Fri avbokning vid uppsägning på grund av arbetsbrist

I dagens läge är väl tyvärr detta skydd i försäkringen högaktuellt! Skulle du bli uppsagd från ditt arbete kan du avboka resan om du känner att du helt plötsligt behöver pengarna till annat.

Vem tjänar mest på försäkringen?

Ja, slutligen är det förstås resebolaget, annars skulle de inte erbjuda försäkringen. MEN givetvis kan du också ha stor nytta av försäkringen. Om du reser med familj, speciellt med små barn och bokar resan långt innan. Då kan det absolut vara värt att för dig att överväga denna tilläggsförsäkring.

Läs alltid det finstilta

Liksom med alla andra försäkringar och avtal är det viktigt att du läser igenom Regler och Villkor för försäkringen.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *