Bästa tid att åka till Legoland?

Att besöka Legoland är något som står högt på många barns önskelista. Men att resa till Legoland i Danmark kostar förstås en slant, så man vill ju få ut så mycket som möjligt av Legolandbesöket. När är det då bäst tid att besöka Legoland?

Välja rätt månad för Legolandsemestern

Legoland Billund i Danmark har öppet från mitten av mars till slutet av oktober (nder lågsäsong bara på helgerna). Det finns många vattenattraktioner och aktiviteter på Legoland som man ogärna ger sig i kast med, och där vissa till och med är stängda när vädret är för kallt. Vissa veckor är det toktrångt på Legoland och besöket går mest ut på att köa.

När är det billigast att Besöka Legoland?

Billigast att besöka Legoland är det under våren, fram till mitten-slutet av juni. Då hittar man ofta både boka tidigt rabatter samt erbjudanden på frinätter eller annan rabatt på olika boende.
Entrébiljett ingår ibland i paketresor till Legoland, men annars blir det billigast att boka dessa online på Legoland.dk/sv med upp till 20% rabatt (om du senast bokar senast 8 dagar innan).

Du kan fortfarande hitta erbjudanden som t.ex. ger gratis inträde för barn tillsammans med fullt betalande vuxen i juli och augusti, men självklart är priserna generellt högre under högsemestertider…

TIPS!
Vi samlar alla erbjudanden till Legoland och uppdaterar informationen löpande på vår Erbjudande Legoland sida.

Undvika långa köer

Trångt är det på Legoland under juli och en bit in i augusti. Givetvis är detta även något väderberoende, men besöker ni Legoland under juli, får ni räkna med långa köer. Det lugnar ner sig lite kring åkattraktionerna under sen eftermiddag och kväll, så ett förslag är att kanske gör de aktiviteter som inte innebär långa köer under ”rusningstid”, och spara en del av de populäraste åkattraktionerna till senare…

TIPS! Man kan köpa förtursbiljetter inne på Legoland, med en sådan biljett får man ”gå före i kön” max en gång per attraktion.

Soligt väder under Legolandbesöket

Man kan ju aldrig garantera vacker väder i norden, men … bäst väder på Legoland är det statistiskt sett under juni månad. Så vill du undvika den värsta trängseln men fortfarande ha goda chanser till sol under besöket är det juni som gäller, som ni kan se på väderstatistiken från Billund (Hämtat från mittresvader.se).

Medeltemperaturen är visserligen något högre under juli och augusti, men det skiljer inte så mycket mellan dessa månader och mitten/slutet av juni.

Har du varit på Legoland?

Har du besökt Legoland? Lämna gärna en kommentar nedan och berätta hur du uppfattade ert besök i avseende på väder, pris och om det var långa köer!

Hoppas att detta inlägg har gjort ditt val av resedatum till Legoland lite lättare. Om du hade nytta av informationen blir vi förstås glada om du gillar eller delar sidan med dina vänner. Det gör du enkelt genom knapparna nedanför.

Vi önskar er en toppenvistelse på Legoland!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *