Djurs sommerland… Nordens största!

Har ni missat Djurs sommerland? Isåfall är det dags att göra något åt det i sommar…

Djurs sommerland danmark 7r

Varför djurs sommerland?

Det är lite av en mix mellan Liseberg och Skara sommarland fast med ett lugnare klimat. Geografiskt breder det ut sig över den danska landsbygden på halvön Djursland där också Grenå ligger. Känslan inne på området är lugnare. Miljön är lummig och jämfört med Liseberg, Skara sommarland eller Legoland är det mindre hets, kortare köer och mer utrymme för var och en. Mer relaxat helt enkelt….

Bergodahlbana på Djurs Sommerland

Var ligger Djurs sommerland?

Med bil 20 minuter från Grenå eller 2 timmar från Fredrikshamn.

Hur är Djurs sommerland?

djurs sommerland danmark 5rParken bygger på olika teman och består av åtta olika temaland.
Piratland, vikingaland, afrikaland, vattenland, westernland, mexicoland, sommarland och bondgårdsland.

Attraktionerna är till antalet över 60 st, här hittar alla någon favorit oavsett ålder. Kanske bondgårdsland för de mindre och varför inte berg- och dalbanan Piraten i piratland för de äldre, man måste dock vara 140cm lång för att åka, det är Danmarks största och snabbaste bergodalbana. Den är riktigt bra!

När bilen är parkerad på den enorma parkeringen utanför sommarlandet och entrén passerad blir allt väldigt enkelt. Här behövs inga åkbiljetter. När entrén är betalt är det bara att åka, köra, bada, leka, hoppa eller uppleva bäst man orkar. Det är stort och går nog inte att hinna med allt under en dag även om köerna är kortare än på många andra nöjesfält. Det är enkelt för större barn att hitta eftersom ytorna är öppna och folkmassorna inte behöver tränga ihop sig som på andra ställen med mer begränsade ytor.

När man har roligt måste man äta så man orkar ha mer roligt, då kanske det passar med en stek om man är i westernland, eller varför inte tacos om man råkar befinna sig i mexicoland. För den som föredrar att förtära medhavd mat går det lika bra, här finns grillar avsedda att användas för egen grillning. Mellan vissa tider hålls grillarna varma och övriga tider är det bara att säga till vid behov. Det går även att köpa grillpaket för den som vill grilla själv men inte har med sig eget.

Djurs sommerland danmark 4r

Priser för inträde är runt 300 SEK för endagars och runt 500 SEK för tvådagarsbiljett.
Barn under 3 år och vuxna från 65 år har gratis inträde.
Skrindor finns att tillgå om ni har mycket utrustning eller om barnen har trötta små ben. Hyran är cirka 70 SEK per dag och uthyrningen är belägen mellan parkeringen och entrén. Antalet skrindor är begränsat så de kan ta slut, det är nog lika bra att hugga tag i en på vägen in.

Åk dit… Ni kommer aldrig ångra er… Och må vädret vara med er!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *