Drömresan till Legoland Billund Resort

Drömresan till Legoland

Vi vill ha revansch! För hur kan man bara resa till drömmarnas resmål för ett barn och sjabbla bort vad som ska vara en av de roligaste resorna från barndomen? Det kan man verkligen undra, så här två somrar efter vår resa till Legoland Billund.
Det enda rätta vore att göra om resan och denna gången göra den på rätt sätt!

Kan man kalla det annat än ett mindre fiasko, när man missar att ta med badkläderna, fast det dräller av roliga vattenaktiviteter inne på Legoland, bara hinner med en tredjedel av parken och dessutom spenderar merparten av dagen med att äta och vänta på att föräldrarna byter blöjor på en visserligen ganska gullig men stundom också rätt påfrestande lillasyster (se pilen på bilden ovan)?
Så sammanfattar min dotter Wilma sitt Legolandbesök och i fantasin planerar vi om resan till Legoland…

Stena LinePå vår drömresa stannar pappa hemma och passar lillasyster.
Istället för att ta familjens segelbåt över till den danska kusten och behöva krångla och stressa med transport från kusten inåt land för att besöka  Legoland, så reser vi med Stena Line.

Äventyret börjar redan när vi kliver på färjan och det finns inga måsten, bara kuligheter! Vi gör precis som vi själva vill!

Denna gången har vi fått ordning på packningen, här fattas varken badkläder eller handdukar! Hurra Legoland here we come! Vi kan bli precis hur blöta som helst, vi ska spruta vatten från Piratskeppen på alla fega landkrabbor om de vågar sig fram, men framförallt ska vi göra HELA parken denna gången. Vi ska absolut inte missa någonting!

Legoland är förstås huvudattraktionen, men är vi i Danmark så är vi, och har vi nu smitit från övriga familjen på vår alldeles egna mamma-dotter road trip, ja då ska vi förstås passa på att göra många av de andra roliga familjeäventyren också… och när nu ändå badkläderna är packade vore det ju synd och skam om vi inte passade på att använda dem ordentligt på badlandet som står över alla badland, Lalandia.

På vår resa finns inte bara tid för äventyr, det finns också tid för varandra. Vi har tagit med bästa barnböckerna för högläsning. Mysigt hopkurade i hotellrummets mjuka kuddar läser vi om Astrid Lindgrens Kalle Blomkvist, världens bästa detektiv. Det blir sent, men det gör inget för nästa morgon tar vi sovmorgon. Vi somnar med ett leende på läpparna, jag drömmandes om Scandics fantastiska hotellfrukost och min dotter om vilka exotiska djur hon kommer att få möta när vi besöker Givskud Zoo nästa dag.

Is med Guf på DanmarksresanEfter flera dagars äventyr och en resa som finns kvar för alltid i våra hjärtan beger vi oss hem, men vi hinner förstås stanna till en sista gång för att äta världens bästa Is, med massor av Guf och Dryss, precis så som en glass ska serveras.
Wilmas kärlek till Guf, det rosa kletiga som man toppar glassen med uppstod redan på hennes första Danmarkssemester (bilden till höger). Hon beställer mer Guf än glass, för när man är i Danmark, då gäller det att passa på…

Så här ser vår Drömresa till Legoland ut. Hur ser din drömresa ut?
Med detta inlägg är vi med i #bloggbussen13. Det kan du också vara, men om du inte själv vill delta i tävlingen blir vi otroligt glada om du röstar på oss. Då kan nämligen vår drömresa bli till verklighet.

Hälsningar Lisa och Wilma

UPPDATERING!
Vi tackar alla som röstade på oss… vi fick 227 röster, men tyvärr räckte det inte ända fram! På något sätt kommer vi kanske ändå iväg på vår drömresa en dag och vi gratulerar alla de andra som nådde topp 10! Det går inte längre att rösta.

Hur du röstar på oss? Jo det gör du nedanför! (Röd knapp Rösta på mitt bidrag)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *