Familjesegling till Läsö – Bättre än Thailand?

Läsö strand familjesegling - segla med barn

Vi vaknade som sagt tidigt till strålande solsken, eller var det barnskrik?
Hur som helst, att landa på Läsö med de vackra kilometerlånga sandstränderna är så nära man kan komma Thailandkänsla utan att ta flyget. 

Barnen älskar Läsö och med småbarn är det underbar avkoppling att slippa passa dem med hökögon hela tiden som man måste på västkustens branta klippor. Att segla med barnen över till Läsö brukar också fungera bra. Tur bara att man inte är sand-fobiker, för efter en långweekend på Läsö har man sand med sig till Sverige för att anlägga en ny strand.

Dagen började ganska blåsigt, men framåt eftermiddagen mojnade vinden och vi bestämde oss för att hyra cyklar. Tyvärr var inte vi de enda i båthamnen som ville cykla och hur mycket vi än pusslade med olika cykelalternativ så fick vi inte ihop cyklar som passade för hela familjen. Barnen blev förstås jätte besvikna och inte undra på att lilla Ronja blev tvärilsken när vi lyfte ur henne ur cykelstolen och gastade cyka, cyka hela vägen från cykeluthyrningen tills hon fick syn på stranden. Ja hela vägen föresten, det finns en jättefin sandstrand bara några meter från båthamnen och inte längre än kanske 100 meter från cykeluthyrningen.

Det blev en fantastisk eftermiddag på stranden istället! Kvällssolen värmde skönt och barnen tog sitt första dopp för säsongen. I början av juni är det fortfarande kallt i vattnet men någon hade grävt ur sanden och skapat en stor lekpool som passade för de minsta barnen. Tänk vad lite vatten och sand kan skapa lycka.

Härlig kvällsgrillning på bryggan. Vi satte oss på piren och såg solen brinna ner i havets horisont. Just då ville vi inte vara någon annan stans, inte ens i Thailand.

Imorgon gör vi ett nytt försök att hyra cyklar…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *