Legoland ett blött familjeäventyr

Du kanske tror att Legoland bara består av LEGO? Legoland består liksom övriga jorden till största delen av vatten. Om ni åker till Legoland i sommar, glöm inte badkläderna hemma, för annars går ni kanske miste om något kul…

Okej, först grunderna… Legoland ligger i Billund, Danmark. Dit kan ni ta er med färja till t.ex. Grenå och sedan vidare med bil eller buss. Det finns faktiskt även en flygplats i Billund, så det går också att flyga till Legoland från t.ex. Stockholm.
Det finns ofta paketerbjudande till Legoland där man får prisvänligt boende och inträde för hela familjen.
Här hittar du alla erbjudande till Legoland sommaren 2014.

Legoland Danmark - RESA MED BARNAlla vet att Legoland är ett paradis för alla uppfinningsrika legoentusiaster, så jag tänkte inte nämna så mycket mer om det denna gången. Istället tänkte jag berätta om det som kanske inte alla som ska besöka Legoland tänker på (och som inte vi tänkte på). Nämligen att det på Legoland finns en hel del kul vattenaktiviteter och vattenattraktioner.

Ett hett tips till den som besöker Legoland är att hela familjen packar ner badkläder, handdukar och gärna ett extra ombyte.

Pirate splash battle

Denna aktivitet är minst lika kul för vuxna som för barn. Man kan välja att åka med på sjörövarskeppen och spruta vatten på andra skepp, eller på oförsiktiga åskådarna.

Semester med barn i DanmarkVid de åskådarplatser längs banan där man riskerar att bli rejält blöt, står det uppsatt skyltar med texten ”Här blir du blöt”. Jag lovar att det stämmer!
Även åskådarna kan spruta vatten på piratskeppen. Jag och stora dottern 6 år, även kallade ”Havets fasor” hoppade på skeppet och tävlade mot resten av familjen, ”Landkrabborna”.

Det finns regnskydd att köpa, men de förslår inte mycket kan jag berätta. Jeansen var helt genomblöta efteråt. Det finns enorma torkmaskiner intill, där man puttar in en slant och blir torrblåst.

Pirate Water Falls

Ett vattenlekland för de större barnen. Här kunde vi tyvärr inte leka, till Wilmas STORA BESVIKELSE. Barnen inne på vattenlandet hade jätteroligt.

Legoland - Danmark över dagen

Vi hade inga badkläder med oss, och eftersom vi tydligen inte var de första som glömt badkläder hade man satt upp stora skyltar som talade om att man inte fick bada naken, eller i underkläderna. 

Legoland - Danmark med BarnMen det fanns tydligen inget som hindrade att legofigurerna var nakna i alla fall…

Det fanns säkert badkläder att köpa på plats, men vi skulle bara besöka Legoland under dagen, så det fanns tillräckligt med andra aktiviteter att hinna med.

Legoland är förresten inte något man klarar av på en dag, egentligen. I vart fall inte om man har ambitionen att hinna med de flesta aktiviteterna.

Det finns också ett Pirate Mini Water Falls, som passar för de mindre barnen. Där finns en liten vattenrutschkana och flera små minivattenfontäner i en lagom djup och plaskvänlig pool.

Vikings River Splash

Ett mellanblött äventyr, som passade perfekt för pappa och vår 6-åring. Jag och lilltjejen, tittade på och väntade, och väntade… och väntade… ja ni fattar grejen! Det var väldigt lång kö till attraktionen.

Själva åkturen fick med beröm godkänt av Wilma, men inte en chans att vi ställde oss i kön igen. Jag gissar att de köade i ca 30 minuter. Lite blöt blev man av åkturen, ungefär i stil med Lisebergs Flumride.

Legoland över dagenMinibåtarna

Minibåtarna är ett lite lugnare äventyr för de mindre barnen (barn under 1 meter i vuxet sällskap). Här har man byggt upp världens underverk i Lego. Mormor tittade på Frihetsgudinnan, Osaka, Akropolis mm, medan barnen mycket koncentrerade med tungorna i mungipan, styrde båtarna.

Mer vattenkul på Legoland…

Det finns många fler vattenäventyr på Legoland, vissa av dem lite lugnare och som passar för alla åldrar, andra lite vildare.

Nytt för sommaren 2012 var att man även har fryst vattnet! I det nya äventyrslandet möts polerna och ni kan åka på polarexpedition i rasande fart eller njuta av naturen i lugn och ro. Polar Land (som blev färdigt i maj) är något för alla tappra polarforskare som har is i magen och ögonen på skaft och där gör det inget om du glömt badkläderna.

Legoland öppnar igen den 5 april 2014. Det tycker jag är ett säkert vårtecken!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *