Öer Maritime Ferieby

Öer Maritime Ferieby - Danmark med Barn

Vi har besökt Öer Maritime Ferieby, enligt dem själva Danmarks smukkeste ferieby. Visst är det mysigt med en ferieby byggd kring vattenkanaler och de finns även en del aktiviteter som passar utmärkt för barnfamiljer, detta tillsammans med en trevlig strand gör Öer Maritime Fereiby till ett intressant semestermål för barnfamiljer som är sugna på Danmark och på avkoppling under semestern.

Slussen

Öer Maritime slussen - Danmark med barnHela semesterbyn är byggd kring en konstgjord insjö som ligger högre än havet det innebär att om man vill komma in från havet så måste man slussas upp ungefär en meter. Slussen har öppet från 7 på morgonen till 20 på kvällen under högsäsong och slussar in båtar hela tiden utan några längre väntetider.

Simhallen

Inom området finns en liten simhall med en större djupare (och kallare bassäng) samt 3 stycken till varandra anslutande simbassänger som är grundare och varmare och som passar bäst för de mindre barnen. Det finns även en bastu som man når direkt från simhallen där man badar med badkläder på samtidigt som man har utsikt över småbassängerna. Det finns också möjlighet till massage och andra wellness behandlingar om man beställer tid.

Lekplatsen

Det finns en stor lekplats med en enorm luftmatta, klätterställningar, gungor och mycket annat. Det är dock inte gratis att gå in på lekplatsen utan ni betalar 20 dkk per barn. Kanske inte jättepraktiskt om man bara vill leka en liten stund på lekplatsen.

Övriga aktiviteter på området

Öer Maritime - Danmark med BarnFör den som tröttnat på stranden finns det flera andra olika aktiviteter att göra inom området så som put n’ take fiske, hyra kanoter, hyra små segelbåtar eller trampbåtar. Tillåten hastighet i kanalerna är max 1 knop, så det är en lugn och trygg miljö för barnen att prova på att köra båt i.

Det finns även tennisbanor och en sporthall.

Restauranger

Det finns både krog och restaurang på området. Krogen är öppen hela dagen och serverar dagens lunch, men matutbudet är inte stort. Restaurangen är en fin restaurang med priser där efter. Endast lunchöppen under helgen på högsäsong.

Mataffär – Supermarket

Det finns en lite supermarket på området som täcker behovet av frukostfrallor mejerivaror och en i all hast planerad grillkväll.

Stranden

Danmark Öer Maritime sandstrand - Danmark med barnEn bit från feriebyn finns en sandstrand. Stranden är ganska fin och den är också långgrund. Vid lågvatten kan man gå över stora delar som vid högvatten är täckt av havet. Det finns en liten udde med ljus underbar sand i själva kanalen som leder upp till slussen, men den platsen är lite lurig om man har småbarn eftersom det snabbt blir djupt där.

Vid slussen en liten bit innan stranden finns det glass att köpa.

Så tycker vi om Öer Maritime Ferieby

Även om anläggningen har ett ganska okej utbud, så kändes den lite öde och då besökte vi ändå feriebyn under juli månad, vilket ju är högsäsong. Anledningen till detta är antagligen att feriebyn består av fast boende och hyrbostäder. De som bor där hela tiden besöker antagligen inte restaurangerna och de övriga aktiviteterna lika frekvent som de som bara besöker semesterbyn under en semestervecka.

Planerar du att resa till Danmark med Barn där du och din familj bara vill koppla av på semestern och ha nära till aktiviteter, strand sol och bad så kan anläggningen absolut vara något för er. Vill ni däremot ha ett stort restaurangutbud och mycket liv och rörelse är det kanske inte något för er.

Ta er dit

Öer Maritime Ferieby ligger en liten bit från Ebeltoft på Jylland. Till Feriebyn kan du ta dig med egen båt som du slussar in eller med bil och färja via t.ex. Varberg-Grenå med Stena Line. Om ni reser via Grenå kan ni även passa på att besöka Kattegatcentret som är Danmarks största tropiska hajcenter.

Läs mer på Öer Maritimes Feriebys hemsida.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *