Sandstränder i Danmark

Här kommer en långtifrån komplett lista över sandstränder i Danmark. Har du besökt en sandstrand i Danmark som du vill risa eller rosa, lämna en kommentar längst ner på detta inlägg, så fyller vi på listan allt eftersom…

Anholt

På ön Anholt ligger enligt oss de bästa stränderna i hela Danmark för barn. Stranden bredvid båthamnen har ljus fin sand och är mycket långgrund. Klart grönt vatten!
Vid lågvatten skapas det naturliga pooler som blir uppvärmda och där små barn kan leka och bada i det uppvärmda vattnet.

Läsö – Österbygästhamn

Fin lång och långgrund sandstrand men mjuk, ljus sand.
Läs separat bloggpostserie i 3 delar om familjesegling till Läsö.

Saeby – Jylland

Stranden består av krossade snäckskal så vissa partier är inget för små tunnskinnade barnfötter. Bada inte nära utloppet från kanalen.

Grenå – Jylland

Grenå Strand sägs ska vara en av Danmarks bästa sandstränder. Den 8 km långa sandstranden har sandbotten och grunt vatten, vilket gör stranden mycket barnvänlig.

Stranden är Blåflaggad (vilket betyder av myndigheterna godkänt badvatten)

Det ligger en liten sandstrand längst in i gästhamnen i själva Grenå. Ingen speciellt fin sandstrand men nära för de som besöker Grenå med båt.

Läs om Kattegatcentret i Grenå

Ballen – Samsö

Fin liten ”inhängnad” sandstrand i båtgästhamnen som passar för små barn. Lång och fin sandstrand på bägge sidor om Gästhamnen och i anslutning till staden Ballen. Populär strand bland barnfamiljer. Fin mjuk sand. 

Kerteminde – Fyn

Lång sandstrand där en del av stranden övervakas av badvakter. Fin mjuk sandstrand, nära till centrum.

Lundeborg – Fyn

Sandstrand i anslutning till gästhamnen och en Campingplats. Okej sandstrand med picnicbord och en glasskiosk. När större båtar går förbi kan det bildas en del vågor.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *