Vi smiter på en kortresa lagom för två?

Vid två tillfällen har jag och min äldsta dotter (nu 8 år), rest på solsemester tillsamman under en hel vecka. Underbart lyxigt och speciell tid tillsamman, men nu är lillasyster snart 4 år och förstår mer än väl vad det innebär att inte få följa med. En vecka borta känns som en lång tid… jag har funderat länge och nu tror jag att jag kommit på den perfekta lösningen.

Vi planerar att resa på en av Vings minisemestrar. Smidigt går det med charter om vi reser till Turkiet, Mallorca, Rhodos eller Gran Canaria, för då går det nämligen att resa kortare perioder än en vecka. Perfekt om man vill ladda batterierna några dagar i solen, och som i vårt fall, få lite egen tid tillsammans kombinerat med sol, bad och värme.

Till dessa resmål är flygresan kort och man är nere på några timmar. En annan fördel är faktiskt att priserna är riktigt trevliga. T.ex. ser jag att man just nu kunde resa från 3200 kr per person. eftersom vi bara ska vara borta några dagar, kan vi vara ganska flexibla med avresedatum. Därför planerar jag att hålla ett vakande öga på Vings erbjudande för kortsemester framöver.

Resorna är på 4 eller 5 dagar och i vårt fall siktar vi då in oss på en 4-dagars semester (lagom för två).

rhodos-aktiviteterVår första mamma-dotter resa gick till Rhodos, och vår andra till Mallorca. Vi har så många positiva delade minnen från dessa resor och pratar ofta om resorna och vad vi gjorde och upplevde. Man måste inte resa till ett annat land för att ha ”egen tid” tillsammans, men att resa är något vi bägge älskar och njuter av.

När vi reste till Rhodos bodde vi på Sunwing Kalithea. Det var förstås roligt att Sune i Grekland, spelades in just på det hotellet och att hon mindes miljön och hotellet när vi tittade på filmen, fastän hon bara var 5 år när vi var där.

Vi har valt Vings reseutbud flest gånger, det har dels stämt bäst med plånbok vid tidpunkt för bokning och dels fungerat bäst för vår del eftersom vi gillar att vara flexibla. För oss fungerar det sämre med förbokade Bamseklubbar, medan en spontanbokning på plats på en Lollo & Bernie aktivitet lätt har kunnat klämmas in och kombineras med andra aktiviteter på resemålet.

Det känns härligt att ha hittat en form för nästa resa som verkar både smidig och som stämmer för våra behov. Nu kan jag och stora-tjejen smita iväg från övriga familjen och nästa år är det kanske lilltjejens tur.

Återstår bara att bestämma, vart vi ska åka…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *