Rancho Grande – Cowgirls i Vilda Västern

På vår semester på Mallorca bokade vi en utflykt till Rancho Grande. På programmet stod ett besök på hästranchen med ridutflykt, barbecue och Line Dance. På eftermiddagen hämtade en minibuss upp oss utanför Sunwing Resort Cala Bona för ett Vilda Västern äventyr… Jiihaaa!

Rancho Grande Papegoja - MallorcaNär vi kom fram till Ranch Grande bjöds vi på Sangria (apelsindricka till Wilma). På ett staket bredvid satt några färggranna papegojor och tog siesta. På ranchen fanns utöver en ansenlig mängd hästar även en tjur (för vem har hört talas om en cowboyranch utan kor), getter, grisar, höns, påfåglar och lamadjur mm.

Wilma sprang själv runt på gården som en yr höna, eller rättare sagt kyckling. Yr av lycka var hon, medan hon försökte få tag på killingarna för att klappa dem. Tyvärr har jag inte en enda bild på äventyret, eftersom jag klantigt nog lyckade glömma kameran på hotellrummet. De enda bilder jag har är dem som vi betalade sanslösa 10 euro styck för och som därför får pryda detta inlägg… övriga bilder är hämtade från Rancho Grandes website.

Ridtur i solnedgången

Vi delades in i tre grupper inför ridturen. De mest avancerade som hade ridit i minst 3 år, mellan gruppen som hade ridit några gånger och behärskade att trava lätt, samt ”automatic group” där hästarna helt hanterade situationen och du bara behövde åka med. För de som inte ville rida alls fanns Sangria Expressen (häst och vagn). Rancho Grandes vackra hästar - Mallorca

Wilma var jätte arg för att jag bestämde att vi skulle vara i ”automatic group”. Hon kan faktiskt inte rida särskilt bra än och har bara gått några få gånger på ridskola, men hennes självförtroende är det inget fel på. Hon fick i alla fall en vit häst till sin stora lycka. Vad är det med småtjejer och vita hästar? Det finns också ponnier på Rancho Grande, men Wilma red inte på en ponny.

De är mycket säkerhetsmedvetna på hästranchen och ser till att du hamnar i rätt ridgrupp efter förmåga. Jag kände mig helt trygg med att Wilma red på hästarna.
Det där med automatic mode stämde dock verkligen lite för bra. Hästen var som klistrad i svansen på föregående häst och det var inte lönt att försöka styra själv. Hästarna vek inte en tum från stigen… men det var en fin ritt som gick över åker, prärie och genom skog. Annat var det för den avancerade ridgruppen som vi såg dundra fram i vild galopp över prärien!

Barbecue & underhållning

Efter ridturen ingick en barbecue middag. Maten var okej, men inget speciellt och bestod av bröd, aioli, grillspett, kött och bakpotatis samt en sallad. Underhållningen var klart bättre än maten. Före och efter maten underhölls vi av en sångare som också spelade gitarr. Han var även med på Sangria Expressen och spelade under åkturen för de som inte vågade sig upp på hästryggen.
Det anordnades även en Bullride tävling (mekanisk tjur). Vi deltog inte, men det var hysteriskt roligt att se folk klättra upp, faktiskt roligare än att se dem ramla av.
Även barn kunde vara med och tävlade då emot varandra. När tävlingen var över hoppade det upp en liten kille (som inte kan ha varit äldre än 8 år) och som visade hur det verkligen ska gå till när man rider på en tjur. Han satt som klistrad på ryggen.

Vi provar på Line Dance

Som ett sista moment under kvällen fick vi prova på att dansa Line Dance. Jag tyckte det var roligt, men Wilma var alldeles för trött efter att ha sprungit runt hela kvällen bland alla djuren. För dig som känner dig lite sugen på att prova på Line Dance utöver att hålla koll på fötterna kan jag rekommendera att ni håller lite koll ovanför er. Det satt nämligen en påfågel i trädet ovanför oss som släppte ner ett och annat. Jag klarade mig precis från att bli träffad i huvudet.

Rancho Grande Line Dance - MallorcaNär vi fått pröva på själva en stund (med varierade resultat), fick vi slutligen en live visning av alla ranchens cowboys i Line Dance i betydligt högre tempo än när vi hade hoppat runt. Linde Dance avslutningen satte punkt för kvällen och det var tur det, för klockan närmade sig halv 11 på kvällen och Wilma hade somnat i mitt knä.

Tummen upp för Rancho Grande

Även om hela aktiviteten gav ett ganska ”turistigt” intryck, så var det roligt att rida på hästarna, allt var välskött och välorganiserat. Hela ridaktiviteten hanterades seriöst och med fokus på säkerhet.
Wilma hade roligt och för barn fanns det massor med djur att hälsa på och klappa. Det fanns också en liten lekplats med en hoppborg.
Allt som inte ingick i bokningen var rejält dyrt. Det går bra att köpa dricka och annat på plats (vin & dryck ingår bara under själva middagen).
Rancho Grande är en aktivitet som fungerar för alla åldrar.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *