Backpacka med barn i Thailand

Backpacka i Thailand med Barn - Thailand med barn

Funderar du på att backpacka med barn i Thailand, men är osäker på hur det fungerar? I Thailand är det väldigt smidigt att backpacka med barn, här berättar vi mer om hur det fungerar att backpacka med barn i allmänhet och om att backpacka i Thailand med barn i synnerhet.

Andra inlägget i vår serie bloggposter om att resa med barn i Thailand.

Tidigare poster i serien:
Resa med Barn i Thailand – Charter

Backpacka med barn – Från vilken ålder

Från vilken ålder det fungerar att backpacka med barn, är givetvis individuellt och skiljer mycket från barn till barn. Det kan fungera bra att backpacka även om ditt barn är lite mindre, men att backpacka med flera små barn blir lätt allt för påfrestande. En bra tumregel är dock att det oftast blir bäst om barnen kan bära sina egna ryggsäckar den större delen av tiden.

När man backpackar med mindre barn är det extra viktigt att ta hänsyn till omständigheterna och lägger upp ett lugnare tempo. Var realistiska när ni gör upp planerna så blir det roligt för hela familjen.

Om att backpacka i Thailand

Thailand är ett mycket bra land att backpacka i även som nybörjare. Det är väldigt enkelt och relativt billigt att ta sig mellan olika punkter och kommunikationerna är goda. Det är fantastisk enkelt att båtluffa mellan alla paradisöarna! Det finns gott om boende i alla prisklasser som ni kan boka på plats och Thailändare är i allmänhet mycket hjälpsamma med att förklara och visa vägen.
Dessutom tycker människorna i Thailand mycket om barn och hjälper gärna till! Små barn blir ofta uppmärksammade, gullade med och upplyfta om du eller barnet inte har något emot detta.

Säkerhet och backpacking

Thailand är ett land där det är ganska tryggt att vistas, men självklart finns det ficktjuvar och kriminalitet även i Thailand. Med sunt förnuft kommer man långt!
En bra sak att tänka på är att hålla bra koll på ert bagage, inte bara ur stöldsynpunkt utan gå även igenom bagaget innan hemresan så att ingen har smugglat ner något olämpligt i packningen. Straffen vid kriminalitet i Thailand är mycket stränga.

Den vanligaste olycksrisken i Thailand är relaterad till trafiken och drunkningsolyckor. I thailand finns det ett spännande och tropiskt djurliv, det finns risker med detta som du bör känna till liksom hur du ska bete dig i eventualiteten av ett jordskalv eller en Tsunami.
Detta är extra viktigt när ni backpackar i Thailand, eftersom informationen kanske inte ges på hotellet!

Läs mer om detta i bloggpostserien: Farligt att semestra i Thailand.

Backpacka i Thailand med barn 

Här några saker som är bra att tänka på, speciellt om ni backpackar med mindre barn.

  • Det kan vara bra att ha arrangerat ert första boende innan ni kommer ner
  • Ska ni båtluffa är det inte säkert att det finns säkra flytvästar till små barn på färjor & båtar
  • Var extra noga med hygien och mat, det är inte kul när barnen blir magsjuka.
  • Taxi har oftast ingen bilbarnstol
  • Solen är stark –  Förflytta er inte när det är som hetast på dagen och tänk på solskyddet. Keps eller solhatt skyddar bra mot överhettning. Drick, drick och drick mer vatten! Läs gärna våra sidor om Barn & Sol – Solvett och Solskydd
  • Ha inte för höga ambitioner, en lyckad backpacking måste ske på barnens villkor.

Planera packningen

Så vad och hur mycket behöver man ha med sig och vad bör du packa med speciellt när du backpackar med barn i Thailand? Här är några packtips:

Packa inte för mycket
Att inte packa för mycket är ett ganska givet råd när barnen själva ska bära på packningen. Det går inte åt så mycket kläder i Thailands härliga klimat! Men tänk på att packa även tunna heltäckande kläder som skyddar mot solen. Det finns flera tvättinrättningar där ni kan tvätta billigt i Thailand, men de finare hotellen tar bra betalt när man lämnar in kläder på tvätt.

Packa ett bra reseapotek
Det är alltid bra med ett komplett reseapotek när man reser med barn. Detta är speciellt viktigt när man backpackar med barn. På sidan Reseapotek för Barn hittar du en lista att utgå från. 

Underhållning & leksaker på resan
När man backpackar finns det inte plats för en massa leksaker så det gäller verkligen att få med rätt saker. I Thailand finns det så mycket att uppleva ändå, men något tidsfördriv är bra att ta med när ni till exempel förflyttar er från en punkt till en annan. Telefon har du i vart fall med er, så kul spel eller barn appar på iPone kan vara ett bra lättvikts tidsfördriv liksom en spännande pocketbok och en kortlek. Några pennor & ett block tar inte heller så stor plats.
På flera hotell finns det en byteshörna för böcker, där ni kanske kan lämna en utläst bok och ta med er en ny!

En plan, är en plan, är en plan…

Thailand är ett utmärkt land att backpacka i med barn. Tröttnar ni på att kuska runt, är det ju bara att stanna på en plats tills familjen blir äventyrslystna igen. Det finns ingen plan som är så bra att den inte kan ändras.
Likaså gäller det omvända. Väljer ni att inte backpacka utan reser charter istället, finns det inget som hindrar en minibackpackavstickare på några dagar för att prova på backpacking livet med barn.

Har du backpackat med barn i Thailand, och vilket är i så fall ditt bästa tips? Lämna gärna en kommentar nederst på sidan och dela med dig av dina erfarenheter.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *