Backpacka med barn – Våga välja äventyret!

Backpacka i Thailand med barn

Här kommer ett gästinlägg från Ida Thunberg, reseskribent och författare till boken Resa med barn i Thailand. För dig som blir inspirerad, sugen på att backpacka med barn och vill läsa mer så finns boken just nu att köpa till julkampanjpris på Adlibris, där får du många praktiska tips och mer härlig reseinspiration…

Fler tips inför din: Thailandresa med barn

Vi vågade välja äventyret, och blev rikligt belönade!

När vår yngsta son var åtta månader drog vi iväg på vårt första backpackeräventyr i Thailand, och sedan dess har han varit där på ytterligare två backpackerresor (han är fyra år nu)

Milos lillebror, vår älskade Jack, kommer i vinter att fira sin tredje födelsedag av tre möjliga i Thailand.

Backpacking med barn i Thailand ett äventyr för hela familjenSå ja, vi är fast. Fanatiker. Thailandsälskare, och ständigt sugna på att se mer.

Jag, min man Patrik, Milo och Jack har upplevt så mycket att det är svårt att beskriva det i kortform.
Jag kan nämna den fantastiska tågresan genom landet, tältandet på vackra ön Laoliang, sköna hänget på Koh Lanta, huset vi hyrde i Phuket, paradislivet på Koh Phangan, flodbåtsäventyret på floden Kwai i västra Thailand…

En stor anledning till att vi valde att upptäcka så mycket i början var mitt jobb. Som frilansjournalist/reseskribent var jag helt enkelt tvungen att se så mycket som möjligt under en resa. Och ju mer vi reste med barnen, ju mer vi upplevde, desto mer förstod vi hur enkelt och givande det var.

Jag tror faktiskt att väldigt mycket handlar om inställning när det gäller att backpacka med barn. Vår erfarenhet är att Milo och Jack har hängt på oss. Någon gång då och då kanske det har blivit problem med mattider, eller sovtider, eller något annat. Men det blir det ju hemma också. Så länge vi varit lugna och trivts så har de gjort detsamma.

Vår bästa boendeerfarenhet är på ön Koh Jum, på Freedom Resort, mellan Phuket och Krabi i Thailand. Inte ens fläkt, utan bara springor mellan träplankorna i hyddan vi bodde i. Vi hade fantastisk utsikt, barnen älskade personalen, elektricitet hade vi bara några timmar om dygnet – och ÅH vad vi hade det bra!

Backpacking med barnNär vi tältade på Laoliang är ett annat underbart minne. Jack fyllde ett år och vi hade köpt med oss en chokladmuffins från ön vi besökte innan (eftersom det inte fanns någon affär här). Vi satt i detta tält (lyxigt med både lampor och tjocka madrasser!) och Jack åt sin muffins med glädje. Sen lånade vi en kajak och åkte runt kring denna magiska ö.

Resa med barn i ThailandSå många äventyr. Så många minnen för livet. Alla dessa vackra bilder! Alla stunder av glädje över att se Milo och Jack träffa nya små thailändska vänner, hur de småpratat med alltifrån båtförare till restaurangägare till andra turister och andra förbipasserande.

De har växt med upplevelserna, och om jag kan säga att jag har någon mission i livet så blir det denna: Var inte rädda för att ge er ut! Världen finns därute, och den välkomnar både er och era barn!

Ha det så roligt, och njuuuut!

 

Skribent och resenär: Ida Thunberg
http://blogg.attresamedbarn.se/


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *