Jetlag Thailand, ta sömnen dit du kommer

Jetlag -Thailand med barn - sova på en bänk

Nu är det bara några dagar kvar tills hela familjen reser till Thailand. Det blir faktiskt för tredje gången som vi reser dit. En sak med att resa till Thailand är förstås tidsomställningen och jetlag. Man kanske kan säga att vi tar sömnen dit vi kommer…

På resan brukar våra barn passa på att sova där det går. De första dagarna kan det vara lite si så där med dygnsrytmen, vi känner alla av lite jetlag, men det går förvånansvärt fort över.

Thailand med Barn - JetlagPå väg till Koh Lanta, Thailand 2010. Medan bilen färjades över till ön, passade Ronja (9 månader) på att ta sig en tupplur i baksätet på transfertaxin…

Wilma (5 år) är glad och utsövd från flygresan. När hon senare gick ut ur bilen tillsammans med sin pappa, blev det allmän fotografering.

Många Thailändare ville stå bredvid Wilma och låta sig fotograferas. Wilma som är en mycket social tjej tyckte bara att det var roligt att vara med på kort, även om det hela var lite ovanligt.

Ronja däremot sov under hela uppståndelsen, något jetlaggad.

Fotografering på färjan till Koh LantaGlad trotts tidsskillnad & jetlagPå en restaurang inne i Saladan Koh Lanta, Thailand 2010.

Vi gick flera gånger till samma restaurang, där det var många Thailändska familjer som åt. Supergod mat, men kommer tyvärr inte ihåg namnet på restaurangen.

Ronja höll fin form hela kvällen. Det var varmt, så vi blötte håret på henne för att hon skulle hålla sig lite svalare. På kvällen på restaurangenHon ser ut som en lycklig liten punkare.

På restaurangen hade man även en tv och en träbänk, där barnen kunde sitta och titta på barnfilmer på kvällen medan vi njöt av atmosfären och god mat.

Wilma stensomnade på bänken och vi fick bära henne till TuckTucken.

Trött efter en snorklingsutflykt - RESA MED BARNSnorklingsutflykt, Thailand 2008.
Okej jag erkänner, jag kanske också var lite jetlaggad, emellanåt.

Här har jag och Wilma somnat på utflyktsbåten under tillbakafärden till hotellet. Fast hade kanske inget med jetlag att göra, vi var nog bara trötta efter en fantastisk snorklingsutflykt.

Thailand i väntan på planet hem - Thailand med barnPå flygplats i Phuket inför hemresan till Sverige.

Pappa och dotter har slocknat i fåtöljen. En trött mamma tar kort. Så söta de är tillsammans!

Flygresan hem känns alltid längre än flygresan till resmålet.

Detta var några sömniga bilder från de tidigare Thailandresorna. Om bara tre dagar sitter vi på flyget till Thailand. Barnen är spända av förväntan, snorklar och simfenor är utprovade och två härliga veckor i sol & värme väntar på oss.

Under kategorin Thailand med Barn, kan du följa våra blogginlägg från Thailandresan, Kamala beach och Khao Lak.
Gilla RESA MED BARN på Facebook, så blir du alltid uppdaterad när ett nytt inlägg publiceras på bloggen.

Brukar din familj känna av jetlag under långsemestrar och hur brukar ni i så fall göra för att hantera den? Tips är välkomna…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *