Kamala Beach Sunwing Resort

På Sunwing resort Kamala Beach - Barnvänliga Thailand

Nu har vi varit på Kamala Beach Sunwing Resort i några dagar. Hotellet är ett trevligt barnvänligt familjehotell i äkta Sunwing Resort anda, vilket betyder barnvänliga pooler, nära till stranden och familjevänliga aktiveter och underhållning. Här mina samlade intryck från Sunwing Resort Kamala Beach.

Sunwing Resort Kamala Beach, är ett jättefint fräscht familjehotell på Phukets västra sida, med flera olika boendemöjligheter för barnfamiljer. Happy Baby med egen gräsmatta med staket runt, eller Royal Family med poolaccess där ni kliver rakt ner i poolen för att bara nämna några alternativ.

Vi hade först bokat ett rum utan att specificera ett dyrare tillval, ofta får man under mellansäsong tillgång till riktigt fina rum ändå. Vi bokade dessutom resan 4.500 kr billigare eftersom vi nyttjade vårt  ICA-korts erbjudande med Ving. Men denna gång hamnade vi på fjärde våningen med utsikt mot bakgatan (även kallat Mountain View).
Även om utsikten är en del av atmosfären, så brukar vi inte hänga på hotellrummet så mycket. På kvällen sitter vi gärna på stranden hellre än på balkongen.

Men efter att ha haft rummet en dag valde vi ändå att försöka byta rum, eftersom vi snart upptäckte att det blev väldigt opraktiskt att flänga upp och ner fyra våningar så fort vi glömt något till barnen (hände många gånger).
Dessutom är det skönt att kunna vara vid poolen när lilltjejen ska sova middag och hon somnar inte längre så bra i sin vagn på dagen.
Royal family med pool access på Kamala BeachVi bytte till ett fantastiskt rum, som vi är SÅ NÖJDA MED, MED POOL ACCESS.

Bara några kliv skiljer oss från hotellrummet och den underbara poolens svalka. Lilla Ronja älskar vårt rum. Hon står på trappsteget ner i vattnet och ”lagar kaffe”, länge länge utan att tröttna. Vi kan sitta en meter ifrån henne på terrassen och saknar vi något är rummet bakom ryggen.
Det finns grind som går att låsa så att småbarn inte själva kan gå ner till poolen i ett obevakat ögonblick.

Att byta rum kostade 640 Baht per dygn. I jämförelse med vad hela resan kostade tycker vi att vi får mycket valuta för pengarna.

Poolområdet på Kamala Sunwing Resort

På Kamala Beach Sunwing Resort finns det flera olika pooler som passar för barn i olika åldrar. Över den grundare delen av poolen finns ett soltak som skyddar mot den starka solen och längs poolerna gott om solstolar och parasoller. Vårt rum ligger dessutom på ett sådant sätt att vi får eftermiddagsskugga, vilket är jätteskönt när vi varit i solen en stor del av dagen.

Frukost eller All inclusive på Sunwing Resort i ThailandSunwing Resort i Thailand, all inclusive

Ibland när vi reser till hotell med all inclusive, bokar vi gärna till all inclusive i resan eftersom det är billigare och väldigt praktiskt när man reser med små barn.
Men i Thailand bokar vi aldrig all inclusive, utan bokar endast frukost på hotellet.
Thaimaten längs stränderna är både god och att prova olika restauranger är en väsentlig del av upplevelsen av Thailand för oss.

Det betyder inte att vi ändå inte ibland väljer att äta på hotellet, men med betalande vuxen äter barnen gratis på Sunwing Resort, så det blir i alla fall mycket prisvärt utan att boka hela all inclusive paketet.

Kamala Beach, en barnvänlig strand

Stranden vid Kamala Beach är långgrund och vågorna är inte särskilt höga. Det är en bra strand för barnen att leka och bada från. Kamala beach är däremot inte den vackraste stranden. Igår tog vi Tuk Tuk till den intilliggande stranden Surin Beach.

Lek och aktiviteter på Sunwing Kamala

Aktiviteter på hotellet Sunwing Resort Kamala BeachPå Sunwing resort Kamala beach, liksom på alla Sunwing resort hotell, finns det lekplats och roliga barnaktiviteter. På Sunwing är det Lollo & Bernie barnklubben som gäller.  Där bokar ni själv vilka av aktiviteterna ni vill vara med på, från 3 år. Man förbokar inte hemma, utan betalar på plats, för de barnklubbsaktiviteter man vill vara med på. Vissa av aktiviteterna är gratis.

På kvällen är det underhållning, med Lollo & Bernies minidisco och shower med 3 björnar. Wilma som är sju år nu är inte så noga med aktiviteterna, men Ronja som snart är 3 år tycker att minidisco är jätteroligt.
Ibland stannar vi på hotellet så att Ronja får vara med på minidisco men ofta väljer vi att gå till stranden. Barnen har lika kul där, de springer och fångar de små strandkrabborna och bygger små hem till krabborna av sand.

Vårt intryck av Sunwing Resort Kamala Beach

Vi trivs toppenbra på Sunwing Resort Kamala beach, men det är inte det bästa Sunwing Resort hotellet på Phuket som vi bott på. Inget slår enligt oss Sunwing Resort Bangtao som är snäppet bättre på allt. Hur hotellet är planerat, var restaurangerna ligger och närheten till stranden.

Sunwing Resort omdömme Kamala BeachMen lite ombyte förnöjer, det är roligt att bo på olika hotell och uppleva nya platser och Kamala Sunwing Resort är ett mycket bra hotell för alla familjer som vill bo på Phuket under sin semester i Thailand med barn.

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *