Phuket sedvärdheter och aktiviteter med barn

Aktiviteter med barn i Phuket - Thailand med barn

Ska du resa med barnen till Thailand i vinter? Här får du tips om vad familjen kan hitta på under semestern när ni befinner er i Phuketområdet.
När ni tröttnat på strandlivet finns det mycket annat att se på Phuket. Här kommer några förslag på aktiviteter när du är i Phuket med barn.

Phuket Zoo

Phuket Zoo - RESA MED BARNInbäddad i grönska ligger Phuket zoo, ett roligt äventyr för hela familjen. Här finns massa djur och tropiska fiskar. Se Elefanter, Tigrar, Apor och Krokodiler. Flera shower varje dag. De har även en fågelpark, akvarium och en vacker orkidéträdgård.

Websida Phuket zoo

Phang Nga Bay Kanotutflykt i grottorna

Phang Nga GrottornaEn fulldag när ni paddlar kanot i den vackra naturen och grottorna vid Phang Nga Bay. Barnen tycker att det är spännande med grottorna. Denna aktivitet passar kanske inte för de allra minsta barnen. Rek. från 3 år och uppåt.

Transport, guide, lunch och inträde ingår i turen. Pris 2,900 Baht per vuxen och 1,450 Baht per barn.

Företaget har även flera andra utflykter med båt. Det är lätt att ta sig med speed boat från Phuket ut till de vackra öarna. Läs mer på deras websida Sea cave Canoe

Det finns flytvästar att låna, men för små barn föreslår vi att ni tar med egna flytvästar. Det är inte alltid det finns flytvästar som känns säkra för de minsta barnen.

FantaSea show

FantaSea är en stor show i bästa Las Vegas-stil, i närheten av Kamala på Phuket. Där kan ni göra en rundvandring i temaparken, mata elefanterna och även äta middag i den enorma restaurangen (plats för mer än 4 000 gäster).

Kvällen avslutas med en stor show där ett stort antal djur uppträder i Elefanttemplet tillsammans med akrobater. Showen slutar sent (kl. 22.30)

Se bilden överst i bloggposten.

Websida FantaSea

Dino Park Minigolf

Phuket Minigolf Dino Park - Phuket med barnSpela en runda minigolf på Dino Park minigolfbana, men se upp så T-Rex inte äter upp golfbollarna för er. En cool 18 håls minigolfbana med Dino-tema med tillhörande Dinosaurie restaurang. Dino park ligger nära Marina Phuket Resort, Karon road, Karon  beach och har öppet från kl 10.00 – 24.00.

Websida Dino Park

Havssköldpaddorna släpps fria

Detta är visserligen under en mycket begränsad tid, men om ni är på Phuket mellan 13-15 april 2012, får ni inte missa det stora sköldpaddsutsläppet! Dessa datum firar man Sonkrang (det Thailändska nyåret) och detta firas bland annat med att djur i fångenskap släpps fria. Sköldpaddorna släpps fria på stränderna Bang Tao, Maikhao och Nai Yang där de lägger sina ägg.

En annan tradition under firandet av Sonkrang är att spruta ner varandra med vatten. Verkligen en höjdpunkt för barnen (ladda vattenpistolerna).

Ridtur på Elefantrygg eller besök regnskogen

Elefant trekking i Phuket med en fantastisk utsikt över Chalong Bay och Kata Beach, eller besök världens äldsta regnskog i Khao Sok. Ett perfekt äventyr för hela familjen. Roligt och lärorikt på samma gång.

Siam Safari annordnar många olika utflykter i bland annat Phuket. Flera av utflykterna är väl anpassade för dig som besöker Phuket med barn och vill uppleva regnskog och natur.

Websida Siam Safari

Båtutflykt till någon av öarna

Familjeaktivitet i PhuketFrån Phuket utgår flera båtturer för snorkling och bad. Boka dem genom din resebyrå på plats, eller av någon av resebyråerna inne i städerna eller på stranden. Kontrollerar du bara noga vad som ingår brukar samtliga turer hålla ungefär samma kvalitet.
Några populära öar att besöka och som ligger nära Phuket är Koh Khai Nok och Khai Island, men det går även bra att nå lite mer avlägsna öar om det inte är ett problem att spendera några timmar totalt i bil.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *