Resa med barn i Thailand – Charter

Thailand är en av vinterresmålens favoriter för barnsemestern men hur är det egentligen att resa med barn i Thailand, och vilket sätt är det bästa när man reser i thailand med barn? Detta är första inlägget i en kommande serie bloggposter om att resa med barn i Thailand.

Första inlägget blir om många barnfamiljers favorit charterresan.

Charterresa till Thailand med barn

Storfavoriterna vid bokning av en charterresa bland barnfamiljerna är resebolagen Fritidsresor.se och Ving.se anledningen till detta är deras satsning på barnvänliga hotell, men framförallt eftersom de erbjuder barnklubbar. Även solresor har barnklubb. Apollo har barnvänliga familjehotell, men inga egna barnklubbar.

För familjer som reser i Thailand med framförallt mindre barn innebär barnklubbarna både kul underhållning för barnen och en möjlighet för lite extra avkoppling på semestern för föräldrarna. Vi har sammanställt ett litet barnklubbs test Bamse VS Lollo & Bernie, som kanske kan hjälpa dig att välja rätt barnklubb inför resan med barn till Thailand.

En annan fördel med charter är att du som reser med barn oftast vet precis vad du får. Detta gäller speciellt när du bokar något av researrangörernas familjehotell där man har tänkt ut ett färdigt familjekoncept där allt ingår för en avkopplande familjesemester med barn.
För Ving’s bästa familjeboende heter Sunwing resort och hos Fritidsresor heter det Blue Village.

Självklart finns det flera andra bra familjehotell att välja bland och många av dessa har också barnklubb t.ex Fritidsresors Blue Star Club och Vings SunGarden.

Sunwing resort i Thailand

Ving erbjuder två jättefina Sunwing resort anläggningar i Phuketområdet. Dessa ligger på Kamala Beach och BangTao Beach.

Vill du veta skillnaden mellan Sunwing resort och de övriga koncepten kan du läsa mer om detta på sidan Barnvänligt boende på Sunwing Resort.

BlueVillage i Thailand

Fritidsresor har Blue Village på 4 platser i Thailand. Blue Village och Blue Village Exotic är samma koncept, men det heter Exotic på långväga resmål som Thailand.

Blue Village-hotellen finns i Khao Lak, Koh Lanta, Koh Samet och Si Kao – Söder om Krabi (som är ett helt nytt Sunwing resort).

Charter till Thailand – Fördelar och Nackdelar

Vilka är då för och nackdelarna med att resa charter med barn i Thailand? I en senare bloggpost kommer vi att skriva om andra sätt att resa i Thailand med barn och det är faktiskt så att det är väldigt enkelt att på egen hand resa runt med barn i Thailand.

Charter är perfekt för dig som kanske reser till Thailand för första gången, för dig som reser med små barn eller för barnfamiljen som bara vill koppla av och veta att allt är planerat, organiserat och klart. Vill du ha tillgång till hela det barnvänliga familjekonceptet så är charter perfekt för dig.
Glöm bara inte att det finns så mycket mer att se av Thailand än bara hotellområdet.

Upplev Thailand med barnen genom att boka spännande och barnvänlig utflykter som utgår från den fasta punkten som hotellet utgör. Dessa bokar du enkelt på plats och ser du bara upp med vad du bokar och vad som ingår i aktiviteten så finns det mycket kul att se och uppleva.

Det går bra att boka aktiviteter både med charterbolagen eller från resesäljare på plats (ofta billigare). Normalt är standarden och servicen hög oavsett och ni blir ofta upphämtade direkt utanför hotellet, eller vid stranden om det är en båtutflykt (kontrollera ang. flytvästar).
Var som sagt bara noga med att kontrollera exakt vad som ingår, upphämtningsplats, tider, mat som ingår, exakt vilket fordon/båt ni ska färdas med (gärna foto) osv.

Det är billigt med boende i Thailand, så även om du har bokat en tvåveckors charter på samma hotell, så kan ni boka en utflykt där en eller ett par dagars övernattning ingår. Det kan vara bra att undersöka innan resan vilka typer av utflykter det finns att göra som utgår från ditt tänkta charterresmål.

Charter som kombinerad resa

Du vet väl att det går bra att boka en resa där ni byter boende och ort i Thailand efter en vecka. Då blir det lite som att både ha och äta kakan. Ni har allt planerat och klart genom charterresan, men får uppleva en ny plats med nya saker att uppleva efter en vecka.

Det är inte alltid möjligt att boka kombinationsresorna på webben, men se ut vilka platser du vill resa till och ring till resebolaget så hjälper de dig med bokningen och hjälper till med transfern mellan hotellen.

Glöm inte att hålla ögonen öppna för erbjudanden och rabatter innan ni bokar resan. Vi har samlat alla rabatter och erbjudanden på resor till solen för barnfamiljer på en och samma sida.

Gillade du innehållet på denna sida? Dela gärna sidan med dina vänner med hjälp av knapparna nedan!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *