Utflykt till Koh Khai Nok

Klockan kvart över sju imorse ringde mobilen, men det var inte svårt att få upp barnen eftersom vi skulle på utflykt till Koh Khai Nok. Så snabbt har aldrig Wilma kommit ur sängen. Tilliten var det dock sådär med. ”Mamma har vi missat bussen nu”, var det första hon sa när hon slog upp ögonen”. 

Men det är klart vi inte hade missat bussen.
Efter en snabb frukost på hotellet (frukostrestaurangen öppnar kl. 07:00 på Sunwing Resort Kamala Beach), blev vi upphämtade utanför hotellet klockan 8 och körda med minibuss från Phukets västra sida, Kamala Beach till den östra sidan. Bussresan tog ungefär en timme och därefter åkte vi ca 10-15 minuter ut med speed boat till en av Phang-Nga buktens vackraste öar Koh Khai Nok.
För den som undrar är det inget problem att ta med resevagnen. Den fick vi hjälp med att lyfta på speed boaten. Utflykten är egentligen en snorklingstur med stopp på två öar, men eftersom vi reser med en 7 åring och en 2,5 åring är det inte så praktiskt att göra flera stopp. Det går bra att kliva av på Koh Khai Nok och stanna där hela dagen.

Vi kliver av speed boaten med ljummet vatten till anklarna, vitt lent puder under fötterna och doften av grillade majskolvar…

Phuket med barn - Utflykt till Koh Khai NokFort fort måste vi ner i vattnet, det är hett och barnen är ivriga att matat fiskarna som simmar helt nära stranden.
Lyckan blir dock kortvarig, ”mamma, mamma fiskarna bits”, konstaterar lillan förfärad och extas förbyts i ett ögonblick mot förfäran. Det gör inte ont när fiskarna nafsar, snarare känns det som små pussar.

Efter en stund vänjer hon sig och matar sedan fiskar tills vi får lurat upp henne i skuggan under parasollen med hjälp av glass.

Man kunde köpa påsar med ”fiskmat” som bestod av majsbollar i olika kulörta färger, men guiderna matade även med formbröd. Vi snorklade med vår 7 åring. Vattnet är lugnt och klart. Vi ser många färggranna fiskar, men korallerna är inte så vackra.

Thailand med barnDen dyraste strutglassen hitintills, inköptes på Koh Khai Nok, för 150 Baht. Den var god, fast kanske inte i relation till priset…

I turen ingår lunch och dricka. Maten består av klassiska thairätter, och för den som inte gillar Thaimat finns det även spagetti och tomatsås, som kanske framförallt föll barnen i smaken.

Efter lunchen badar vi mera. Barnen leker i sanden, tittar på fiskar och vi snorklar i det fantastiska vattnet tills vi blir hämtade med speed boat kl 15, för återfärd till hotellet.

Lite fakta om utflykten till Koh Khai Nok:

Vi köpte utflykten till Koh Khai på Kamala beach strand för 1.375 Baht per vuxen och 687 Baht per barn. Det konstiga priset kommer sig av prutningen (totalt 5.500 Baht). På Sunwing kostade samma resa 2000 Baht per vuxen/1000 Baht per barn. Minsta flickan betalde vi inget för.
Snorklingsutflykt Koh Kohai Nok - Thailand med barn

I utflykten ingick transfer och lunch.

Man får låna snorklingsutrustning och flytvästar. Det fanns flytvästar i barnstorlek, men för riktigt små barn vill man gärna använda en flytväst, som vänder runt barnet rätt. Några sådana flytvästar fanns inte.
Vi hade med oss egna flytvästar, men det hade egentligen räckt att ta med flytväst till vår minsta flicka.

Familjeaktivitet i PhuketDet finns solstolar och parasoll på ön som tillhör de olika utflyktsarrangörerna. Vill du köpa något utanför det som ingår är det rejält dyrt.
Ibland kommer det lite vågor, så placera inga väskor framför nedersta raden av solstolar.

Ganska skumpig tur med speedboat, men eftersom den bara varar en liten stund fungerar det bra, även med små barn.

Trevlig utflykt för barnfamiljer i Thailand, som passar för alla åldrar.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *