Till Disneyland Paris – solo med barn

Det var jag och mina två flickor (7 och 13 år) som reste. Vi är ganska resvana alla tre men detta var första "egna" längre resan, solo med barnen.
Vi har tidigare mest kuskat runt i Sverige, men även hunnit med några turer till sydostasien.
Dessa resor har dock inkluderat partner så det här var en ny upplevelse med allt vad det innebär gällande planering av logistik etc.Mitt bästa tips till dig som besöker Disneyland Paris

* Ät i parken eller Disney village
* Åk under paraden
* Utnyttja Fastpass
* Gå till http://www.dlrpmagic.com/ som är en suverän sida med all info om Disneyland.Kyriad Disneyland

Kyriad Disneyland är ett bra alternativ till de dyrare Disney-hotellen. Hotellet ligger nära parken och gratisbussar tar dig till parken på 5-10 minuter. Vi betalade ca 1000 kronor per natt inklusive frukostbuffé.

Om man kommer innan check-in kan man förvara bagaget i deras bagagerum, besöka parken, komma tillbaka, hämta bagaget och rumsnyckeln. Smidigt och enkelt. Receptionen är öppen dygnet runt och personalen är hjälpsam och service minded.

Rummen är OK med det vanliga (TV, kaffe/te, etc) och fri Wi-Fi. Det finns en dubbelsäng och en våningssäng och det är välstädat och rent. Sängarna är mjuka och goa.

Till frukost får man välja en tid då man vill äta. Eftersom det kan bli mycket folk vid vissa tider med köer för att komma in till frukosten skulle jag rekommendera att man tar en tidig eller sen frukosttid. Man står i nog med köer inne i parken för att vilja undvika det till frukost om man kan. Frukosten är OK med olika flingor, croissanter, "pain au cocholats" och varm engelsk frukost (ägg, korv, bönor), men inget jag skulle betala extra för om den inte var inkluderad i rummet.

Summa summarum är detta ett bra alternativ för en familj som letar efter någonstans att sova gott och vill lägga sina extra pengar inne i parken istället.Barnaktiviteter på resmålet

Om ni åker under högsäsong, bered er på att köa en hel del.

Vi åkte i slutet av juni och det var MYCKET folk i parken. Det var kö för att komma in och sedan var det mellan 5 till 70 minuters kö till attraktionerna. Några tips för att få tiden att räcka längre:

* utnyttja Fastpass så mycket som möjligt.
* har du redan sett paraden? Åk dina favoriter under paraden då köerna är som kortast.
* Området kring Buzz Lightyear ( med space mission, nautilus etc) har korta köer efter 22:00 och det är en kortpromenad till avslutningsshowen.Restauranger och maten

Restaurangen på hotellet är inget att hänga i granen och det finns bra mycket bättre alternativ i Disney Village (mc Donalds t.ex.), alldeles utanför parken eller i parken.
Man hör ofta att det är dyrt att äta i parken men jag tycker inte det. En meny (pommes, burgare, dricka eller liknande) på något av "snabbmatställena" i parken kostar EUR 10,99 och en barnmeny ca EUR 7.

En bra sida med mycket info om detta är http://www.dlrpmagic.com/. Där finns även en hel del annan matnyttig info.Skribent och resenär: Tobias


Läs mer om: 

Läs fler Resmålsguider eller skriv din egen resmålsguide

Känner du någon som planerar en resa med barn? Tipsa om guiden till Disneyland Paris via knapparna nedanför.