Hansedom Stralsund miniweekend till äventyrsbad

Mamma, Pappa och två döttrar på 10 och 12 år som älskar att ut och resa. Har varit på en hel del små kortare semestertrippar och badlandskap är favoriterna.Mitt bästa tips till dig som besöker Hansedom, Stralsund

Ta med många badkläder, det blir flera badtillfällen under dagen om barnen får bestämma.Dorint Hotell, Stralsund

Hotellet var verkligen riktigt kanon. Vi fick personlig service när vi kom dit och visades av vår "egna värd" till rummet som var jättefint. Rymligt, fräscht och härliga sängar.
En härlig samlingsplats på entreplan där det även fanns dator, TV, böcker och tidningar.
Bara ett stenkast från hotellet låg en affärsgalleria med affärer och restauranger.Barnaktiviteter på resmålet

Badet var ju det som gällde mest för barnen. Där fanns massor av olika rutschkanor och pooler både ute och inne.
Det finns också en utomhuspark med beachvolleyboll, handboll och fotbollsplaner.Restauranger och maten

Vi utnyttjade inte restaurangen på hotellet mer än till frukosten och den var suverän med allt du kan tänka dig. Nybakta frallor, olika sorters juicer, omelett som du själv valde vad du ville ha i, flingor, fil/yoghurt, pannkakor you name it. Barnen älskade ju att man kunde få nutella till pannkakorna - ja okej för oss under semestern;)

Inne i Stralsund hittade vi en fantastisk Italiensk restaurang som låg i hamnen. Underbart. Bra service, god mat och väldigt vänliga både mot barn och vuxna.Om vädret på Hansedom, Stralsund

Vi hade helt underbart väder. Strålande sol från en klarblå himmel. Varmt och riktig högsommarklimat. Detta gjorde att vi kunde utnyttja badet utomhus och även utomhusaktiviteterna till fullo.Mer om Hansedom, Stralsund

I somras var vi på en mycket uppskattad resa till Hansedom! Resan startade tidigt på morgonen och vi åkte med färjan Trelleborg-Sassnitz vilket var jättemysigt. Åt frukost ombord sedan var det shopping som gällde. Barnen botaniserade i allt godis som fanns i shoppingbutiken.

När vi kom fram till Tyskland hade vi drygt 1 timmes bilfärd till hotellet. Vädret var stekande hett och solen sken från en klarblå himmel. Hotellet låg i Stralsund och var superfint.

Vi fick personlig service när vi kom dit och kanonrum! Barnen ville ju så klart direkt till Badet så efter lite mat så tog vi vårt första besök i badlandskapet som ligger på hotellet. Verkligen kanon! Massor av bad, rutschkanor och jag själv fick en massage! Bra är att man kan handla dricka och mat glas och annat utan att ha pengar med sig, man har bara en personlig bricka som registrerar dina köp och sedan betalar du i receptionen. Det tyckte vi var helt super.

Eftersom vädret var så underbart så var jag och maken ute i solen det mesta där det också fanns en stor härlig pool med bubbel och annat skoj.

Vidare i Stralsund hittade vi en fantastisk Italiensk restaurang som låg i hamnen. Underbart.

Hela vår semestertripp var super och vädret gjorde ju inte saken sämre. Kan verkligen rekommendera alla att åka på en kortsemester hit. Det är ju faktiskt inte långt från Sverige!Skribent och resenär: Anna Lundkvist


Läs mer om: Dorint Hotell, Stralsund

Läs fler Resmålsguider eller skriv din egen resmålsguide

Känner du någon som planerar en resa med barn? Tipsa om guiden till Hansedom, Stralsund via knapparna nedanför.