Resa till NÖJESPARKERNAS förlovade land

Jag reste till Los Angeles med min man och mina två barn som då bara var 1 respektive 2 år.Mitt bästa tips till dig som besöker Los Angeles

Kontakta resebyrån eller flygbolaget så tidigt som möjligt för att boka en kostnadsfri s k Bassinet (en sovkorg för små barn som hakas fast i väggen framför de första sätena i varje kabin-del.

Det är viktigt att var ute i god tid då det bara finns ett mycket fåtal av dessa per flyg.

Det finns en maxvikt som gäller, så det är bra kontrollera att barnet väger under denna maxgräns när Bassineten bokas.Marina del Rey Hotel

Marina del Rey Hotel är prisvärt och ligger i ett mycket fint och lugnt område vid vattnet.

Det är nära från flygplatsen, lätt att hitta och framförallt barnvänligt med en liten långgrund strand direkt över gatan från hotellet.Barnaktiviteter på resmålet

På stranden nedanför vår favoritrestaurang fanns gung- och klätterställningar. Men målet för vår resa, även om barnen vid tidpunkten var mycket små, var Disneyland och Knott’s Berry Farm.

Båda dessa parker har väldigt mycket att erbjuda barn i alla åldrar. Och det visade sig att även vår små hade mycket roligt att både se och göra.

Största behållningen var när de fick träffa Disney-figurerna Nalle Puh, Nasse, Tiger och Ior i en av Disneylands många lunchrestauranger. Samt mötet med en av deras favorit gossedjurs-figurer - Snobben på Knott’s Berry Farm.
Det är också bilder på dessa möten som våra barn fortfarande tittar mest på i alla våra fotoalbum.Restauranger och maten

Favoritrestaurangen alla kategorier var The Cheesecake Factory för hela familjen. Vi trodde först att det bara var ett café, modell större.

Så det var först andra veckan som vi gick dit för första gången. Det låg bara på fem minuters gångavstånd från vårt hotell, och precis vid stranden.

Det visade sig vara en restaurang med alla tänkbara rätter från stekar, pizzor till underbara matnyttiga sallader och naturligtvis deras världsberömda efterrätter - Cheesecake i alla dess former och smaker och mycket mera smått och enormt gott.

När man reser med så små barn är det viktigt att planera för måltiderna. Lättast var det att värma deras barnmatsburkar på hotellet. Det gick att hyra en mikrovågsugn. Men när vi reste runt i bland annat Long Beach var det snudd på omöjligt att få maten uppvärmd.

På 7-eleven och i olika restauranger hade de en mikrovågsugn men "fick av säkerhetsskäl" inte värma barnmaten. De skyllde på allt från risk att barnen skulle kunna bränna sig till att deras tillstånd för affärsverksamheten skulle dras in om de värmde medhavd mat.Om vädret på Los Angeles

Här är det underbart soligt väder året om. Och lagom varmt då det oftast blåser svalkande vindar från havet.

Då värmen inte alltid känns så är det extra viktigt att smörja in barnen (och sig själv) med solskyddskräm och alltid ha keps och gärna solglasögon. På morgnarna och kvällarna är det något kyligare. Så vi hade alltid med oss varsin varm tröja eller jacka.

Paraply tog vi inte ens med då de säger att ”It never rains in Southern California”. Vilket visades inte stämma. Så engångs-regnponchos och regnskydd till barnvagnen är en rekommendation även här.Mer om Los Angeles

Jag gjorde en liten resplan med hjälp av Google-maps där jag kunde klicka alla de resmål vi ville besöka. På så sätt la vi upp vistelsen så att vi inte behövde köra kors och tvärs utan på en dag kunde göra alla stop längs en sträcka.

Inklusive mina favorit-butiker ROSS som det finns många av i Los Angeles. Det är en riktig outlet butik-kedja som säljer märkeskläder och annat till både vuxna och barn till mycket låga priser. Och när de själva har rea (Clearance) så är det oftast löjligt billigt. T ex ett par barnjeans för några dollar – runt 30-50 kronor.

Men till skillnad mot de flesta svenska välstädade butiker, även under rean, så hänger många kunder här inte tillbaka kläderna där de tog dem, så det går åt mycket tid och tålamod att göra sina fynd.Skribent och resenär: Charlotte


Läs mer om: Marina del Rey Hotel

Läs fler Resmålsguider eller skriv din egen resmålsguide

Känner du någon som planerar en resa med barn? Tipsa om guiden till Los Angeles via knapparna nedanför.