Mysig mamma-barn resa till Fredrikshamn

Vi som reste var jag, en mamma på 28 år och sonen på 3,5 år. Jag har tidigare varit ute och rest mycket runt bland annat Medelhavet så jag har stor resvana, men då jag skulle åka ensam med sonen som aldrig åkt på någon längre resa så bestämde jag mig för att testa en resa till Fredrikshamn och The Reef som inte ligger så långt bort.

Sonen älskar att bada och har länge tjatat om att åka båt, så tänkte att det skulle bli en suverän kombination.Scandic The Reef

Efter att ha klivit av färjan i Fredrikshamn så låg hotellet bara ett stenkast bort, gångavstånd på knappt 5 minutet. Man såg hotellets flaggor direkt från terminalen så det var ingen risk att man gick åt fel håll och velade bort sig.

Väl framme på hotellet så var det bara att gå fram till inchecknings-disken och checka in. Vi var där kl.11.30 och fick rum direkt även om incheckningen egentligen var från kl. 16.00, vilket var perfekt! Första intrycket av hotellet var att det var väldigt fräscht och mysigt, en karibisk känsla med palmer och fiskar. Hotellrummet var fint och alldeles lagom stort. Personalen på hotellet var dansk-talande men det var inga problem att varken förstå eller göra sig förstådd, och mitt intryck var att de var väldigt trevliga och serviceinriktade.Barnaktiviteter på resmålet

Badhotellets höjdpunkt var såklart äventyrsbadet! Där spenderade vi över 6h i sträck på ankomstdagen. Hela badanläggningen var otroligt mysig, och det kändes verkligen som man befann sig mitt i Karibien när man var där.

Luften var varm och fuktig, vattnet varmt och turkost, palmer, ljud av delfiner under vattnet, ljud av fågelkvitter över vattnet, korallrev, bananklasar, vågmaskin var 30 min med åska och blixtrar från taket som kändes riktigt verkligt. Det fanns även en vattenrutschbana, bubbelpool, babypool m.m.

Det fanns även skattjakt och bio på hotellet, men det var inget som vi provade på.Restauranger och maten

På hotellet fanns en stor restaurang, där det serverades en karibisk buffé på kvällen. Det provade vi på och jag som vuxen tyckte att den var utsökt med massor av goda och exotiska rätter och smaker.
Barnen hade en alldeles egen buffé med pannkakor, pasta, pizza, ja allt som kan tänkas falla barnen i smaken.Skribent och resenär: Badtokig mamma


Läs mer om: Scandic The Reef

Läs fler Resmålsguider eller skriv din egen resmålsguide

Känner du någon som planerar en resa med barn? Tipsa om guiden till Fredrikshavn via knapparna nedanför.