Turkiet underbart solparadis, om ni klarar +40C

Vi som reste var fyra tjejer som ville ha sol, värme o framförallt bada i varmt havsvatten.

Jag är mamma till tre tjejer: 9,12 och 14 år. Vi har alltid reste billigt och bott i lägenheter under tidigare semestrar, men nu ville vi testa att bo på hotell med all-inclusive.Mitt bästa tips till dig som besöker Side, Turkiet

Vi tyckte det var roligt att mata jättesköldpaddorna vid bron med ost.

Jag kan rekommendera a la carte restaurangerna om era barnen inte är allt för kinky med vad de äter. A la carte restaurangerna har visserligen få rätter men goda sådana!Aydinbey King’s Palace

Det märktes direkt att hotellet var ett lyxhotell. Personalen var alla trevliga och måna om att ta hand om oss hela tiden.

Det var inte många som kunde engelska vilket var ett problem för oss eftersom ett av mina barn har matallergier. Nästan alla personal kunde tyska (det hjälpte inte oss).

Rummet vi bodde på var helt OK och man gjorde ordentlig rent och städade varje dag.Stränderna på Side, Turkiet

På stranden fanns många solstolar och restaurang där man kunde hämta vatten, öl och slush puppies hela dagen. De serverade mat och kakbuffé med.

Jag trodde det skulle vara fullt med tjatiga försäljare på stranden, men vi såg aldrig en enda. Sanden var HET. Det krävdes flipflops bara man gick 25m.
Vattnet var härliga 28 grader! Svalkande men inte kallt. Vi badade flera timmar i rad. Stranden var långgrund, så även det minsta barnen kunde vara långt ut i havet. Ingen tång, sjögräs eller ens en sten.
Vattnet var däremot väldigt salt. Saltare än i till exempel Italien eller Sverige. Mina barn tyckte det var obehaglig att dyka eller doppa huvud i havet på grund av det, men för mig var det helt OK.Om Poolområdet på Aydinbey King’s Palace

Underbar pool! Vi var enbart i den stora poolen. Vid poolen fanns en närliggande café/pub där man kunde hämta dricka och snacks. Barnen tyckte mycket om deras rutschkanor och åkte många många gånger.

Det fanns gott om solstolar runt omkring poolen, men det gäller ändå att paxa solstolar innan frukosten om man är fler som vill sitta ihop.Barnaktiviteter på resmålet

De hade en lekhus och många barn aktiviteter på hotellet. MEN, dessa är på Tyska. Allt är på Tyska. Det fungera nog för mindre barn att måla på T-shirt och ta del av hantverksaktiviteterna. Men, allt såsom vattengympa och barnsång är på Tyska.

Var kväll var det barnkalas på stranden med: disco, eldshow eller circus. Mina barn ville inte delta eftersom det var på Tyska. Men andra, Tyskar, jag pratade med sa det var riktig bra.Restauranger och maten

All- inclusive buffén var otroligt välsorterad! Två av mina barn äter vegetariskt och det fanns många salladssorter och grönsaksrätter att välja bland.
Annars var det även barnbuffé vid varje måltid med pommes, potatismos, någon pastarätt, kyckling eller kött.
För allätare, så fanns det allt att testa. De hade olika teman varje kväll och därmed olika mat. Efterrättsbuffén var enorm.

På området fanns 7st a la carte restauranger, men dessa måste man först boka dagen innan genom att köa på morgonen i ett rum. Hög kvalité och servisgrad på a la carte restaurangerna.
Om ni har barn med mat allergier, lär er Tyska eller Turkiska eller välj kanske ett annat ställe.Om sjukvård, apotek och tillgång till läkare

Det ligger ett sjukhus 15 min bort, som vi tyvärr fick besöka via ambulans. På hotellet klarade de inte av att förstår vikten av en jordnötsallergi trots att vi pratade med dem om det innan varje matintag.
Ambulanspersonalen och sjukhuspersonalen var bra. Hotellets läkare fick inte lika bra betyg i en akutsituation.Om vädret på Side, Turkiet

På morgonen var det 30gr och på dagen ~40gr. Inte en regn droppe eller moln. Vi svettades mycket, men botade det lätt med ett dopp i poolen eller havet.
Jag lämnade mina barn varje morgon, medan de sov och paxade solstolar och promenerade en timme på stranden medan det "bara" var 30gr. Underbart! En dag hittade jag gigantiska sköldpaddor som vi matade senare med ost.Skribent och resenär: Carro S
http://atyoursenses.com

Läs mer om: Aydinbey King's Palace

Läs fler Resmålsguider eller skriv din egen resmålsguide

Känner du någon som planerar en resa med barn? Tipsa om guiden till Side, Turkiet via knapparna nedanför.