Semesterbilder – Fotopussel, bok & tavla

semesterbilder - RESA MED BARNInnan och efter semesterresan behöver du tömma kameran. Låt inte dina semesterbilder bli liggandes på datorn utan gör istället något kul med dem som t.ex. en fotobok från resan, en vacker canvas tavla eller varför inte ett foto pussel?

På denna sida ger vi lite förslag på vad du kan göra med dina semesterbilder och några tips på vad du kan tänka på för att semesterbilder ska bli det där lilla extra!

Glömde ni att köpa med något från resmålet till de som saknat er hemma, eller hittade ni inget som passade? En kul idé är att låta trycka ett fint foto från resan på till exempel ett pussel, memoryspel eller en T-Shirt. En personlig present som lätt slår reklam t-shirten med I Love Rhodos!

Här finns en liten semesterfotoskola

Fotobok från Resan

fotobok - RESA MED BARNOm du redan innan resan planerar att en fotobok med kort tagna från semester, blir det sannolikt fler bilder tagna och det blir roligare att fotografera.
Postfotos CEWE Fotobok har flera gånger utsetts till testvinnare av EISA AWARD. Släpp lös kreativiteten och skapa din helt unika fotobok med dina allra bästa bilder.

Canvas eller Postercollage

canvas - RESA MED BARN Bevara minnen från en speciell semesterresa genom att låta trycka upp en Canvas tavla på till exempel favoritstranden. Det robusta materialet kombinerat med en träram får dina bilder att likna riktiga tavlor.
Tavlorna har hög ljusäkthet och UV beständighet, 100 års produktgaranti med fantastisk tryckkvalitet.

Ravensburger Pussel – Fotopussel

Ditt foto pussel, skapa ett personligt Ravensburger fotopussel med dina egna digitala bilder. Den perfekta presenten att ge bort. Ravensburg har den perfekta trycktekniken och den helt speciella Ravensburger mjuka klick-tekniken. 500 eller 1000 bitar

Fotoskola – Semesterbilder – Snabb Guide

1 Glöm Kameran

Ingen kamera i världen kan kompensera för ett dåligt motiv. Fokus ska vara på innehållet i bilden istället för på tekniken.

2 Tag tid på dig

Dina bilder blir bättre om du tar tid på dig när du fotograferar. Tänk först, fota sen. Om du fotograferar människor slappnar de av och bli mer naturliga efter hand.

3 Rör på dig

Titta i sökaren eller displayen och leta upp det bästa perspektivet för ditt motiv. Du kanske ska ställa dig på en stol, eller ligga på marken? Ett kliv åt sidan kan också göra stor skillnad.

4 Motivet

Placera motivet lite åt ena sidan på bilden (inte i mitten). Om du fotar en solnedgång lägg horisonten högt upp eller långt ner i bilden.

5 Undvik Blixt

Undvik att använda blixt så länge det går. Om du inte har proffsutrustning kan blixten lätt ge ett onaturligt ljus och röda ögon.

6 Håll koll på solen

Under sommaren och framför allt på solresor är det stor kontrast mellan ljus och skugga. Se till att gränsen mellan dem inte hamnar mitt i ditt motiv och sök efter ett jämnt ljus. Släpljuset innan solnedgången eller i gryningen ger ofta fantastiska bilder.

Detta är ett utdrag ut inkClubs fotoskola, läs mer om hur man tar bra bilder, eller beställ fotopapper för bästa kvalitet på utskrift av dina semesterbilder hemma.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *